Fantasiana neemt afscheid van schommelboot

Het Oostenrijkse pretpark Fantasiana introduceerde dit jaar nog haar nieuwste achtbaan Fridolin’s verrückter Zauberexpress, maar neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van haar schommelboot Piratenschiffschaukel.

 

Na 20 jaar dienst verwijdert het Oostenrijkse pretpark Fantasiana haar attractie Piratenschiffschaukel. Het gaat om een schommelboot die gebouwd werd door SBF Visa. De attractie nam 32 inzittenden mee voor een ritje waarbij het schip heen en weer schommelde tot een hoogte van 14 meter. Het afscheid komt er om plaats te maken voor een toekomstige uitbreiding.

 

De afbraak is ondertussen volop bezig. Wat de nieuwigheid wordt, zal later aangekondigd worden.

 

Nieuw in 2021

Fantasiana pakte dit jaar uit met een gloednieuwe achtbaan genaamd Fridolin’s verrückter Zauberexpress. Dit is een familie launch coaster die ontwikkeld werd door het Duitse bedrijf ART Engineering. De lanceringen gebeuren zowel voorwaarts als achterwaarts door middel van banden. Het parcours is ongeveer 245 meter lang en 12 meter hoog.

 

Bron en foto: Fantasiana, Benjamin Hellinckx