Uitgelicht: Juvelen – Djurs Sommerland

Met Juvelen opende Djurs Sommerland in 2013 een achtbaan met een dubbele lancering, die in plaats van de normale zitjes op de trein, quads heeft. Je zit dus werkelijk in de houding alsof je op een echte quad plaatsneemt.

 

Juvelen neemt je mee doorheen een Mexicaanse Jungle. Om het station te bereiken wandel je doorheen een soort tempel. Tijdens de rit rijd je met de robuuste quads doorheen ravijnen op zoek naar het juweel van de Azteken koning.

Juvelen is een achtbaan gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides en heeft een lengte van maar liefst 1000 meter, wat dit de langste achtbaan van Denemarken maakt. Het is meteen ook een van de drie snelste achtbanen van het land met 85 km/u. Deze eerste plek deelt de achtbaan met Piraten en DrageKongen, die in hetzelfde park terug te vinden zijn. Met een hoogte van 30 meter is Juvelen de runner up, want Piraten verslaat hem met een metertje meer.

Er rijden twee treintjes over de baan die telkens plaats bieden aan 18 personen. Deze treintjes worden op snelheid gebracht door twee bandenlanceringen. Wie een ritje wil maken moet minstens 120 cm groot zijn onder begeleiding en 132 cm om alleen plaats te nemen.