Pijnlijkste houten achtbaan ter wereld wordt opnieuw grondig gerenoveerd

In het Spaanse pretpark Parque Warner Madrid zijn momenteel serieuze werken bezig aan de houten achtbaan Coaster Express. Het gaat om grote renovatiewerken, een zogenaamde ‘retracking’, om de achtbaanrit soepeler te laten verlopen. De renovatie komt geen dag te vroeg want de rollercoaster werd vorig jaar nog uitgeroepen tot slechtste houten achtbaan in heel de wereld.

 

Iedereen die ooit in Parque Warner Madrid is geweest en Coaster Express heeft bereden zal ongetwijfeld juichen bij het horen van dit nieuws. Coaster Express is de slechtste en pijnlijkste houten achtbaan ter wereld en dat heeft onze redactie helaas zelf ook al mogen ervaren. Ondertussen was heel de wereld het hier mee eens want de achtbaan werd in 2020 uitgeroepen als slechtste houten achtbaan ter wereld door de Ello Coaster poll.

Coaster Express werd de afgelopen jaren al meerdere keren geretracked. Onder andere in 20172018 en 2020 vond telkens een renovatie van een deel van de track plaats. Deze keer worden de delen aangepakt die de voorgaande jaren nog niet geretracked waren. Hopelijk geeft dit het gewenste resultaat en wordt de achtbaan terug aangenaam om een ritje op te maken.

 

Pretparkfanaten die een ritje op Coaster Express waagde werden 2 minuten lang gemarteld op het 1394,2 meter parcours. Zelfs het stuk track voor de lifthill was al pijnlijk, helaas is je bedenktijd dan al voorbij en sloeg de schrik je op het hart voor het stuk dat nog moest komen. Vanaf de first drop van 36,6 meter hoog begon de horror pas echt. De trein ramde met een snelheid van 80 km/u door het pijnlijke parcours richting de eindremmen. Tijdens het parcours is er nog een helix van 590° en eentje van 520°.

Coaster Express werd gebouwd in 2002 door de Roller Coaster Corporation of America die meerdere pijnlijke achtbanen gebouwd heeft. Gelukkig kon de Amerikaanse fabrikant maar 5 achtbanen bouwen voor het bedrijf in 2005 failliet ging. Andere achtbanen met een pijnlijke reputatie van deze fabrikant zijn bijvoorbeeld Bandit in Movie Park Germany (die de laatste jaren gelukkig ook al verschillende grondige renovaties heeft mogen ondergaan met succes) en Magnus Colossus in het Spaanse Terra Mítica die wegens problemen al 6 jaar buiten werking is.

 

Bron: Global coasters LTD