Bellewaerde-video wint gouden Cannes Corporate Media & TV Award

Tijdens de twaalfde editie van de internationale Cannes Corporate Media & TV Awards viel Bellewaerde in de prijzen. De video “Zie jij magiek in techniek”, een productie van Clementine uit Roeselare, kon een gouden dolfijn in de wacht slepen. Een beloning voor de geslaagde samenwerking en creatieve insteek van de video.

 

Cannes Corporate Media & TV Awards

De Cannes Corporate Media & TV Awards bekronen jaarlijks ’s werelds beste bedrijfsfilms, online mediaproducties en documentaires in een van de belangrijkste filmcentra, namelijk Cannes in Frankrijk. Het is het enige festival voor bedrijfsfilms dat plaatsvindt in deze stad, die bekend staat om zijn speelfilms en reclameproducties. De internationale competitie staat open voor filmproducenten, bedrijven, agentschappen, tv-stations, maar ook studenten. Tijdens deze 12de editie werden maar liefst 888 video’s ingezonden. Hieruit werden uiteindelijk 205 video’s geselecteerd voor de shortlist, waarvan slechts 144 werden bekroond met een award.

 

“Zie jij magiek in techniek?”

Afgelopen seizoen ging Bellewaerde op zoek naar elektriciens en mecaniciens om het technisch team te versterken. “We wilden het technisch aspect en de unieke omgeving van de job op een leuke en creatieve manier in beeld brengen. Samen met Clementine werd het concept uitgewerkt en konden we op een ludieke manier tonen dat je als technieker een gevarieerde en boeiende job te wachten staat in Bellewaerde,” aldus Filip Van Dorpe, Marketing & Sales Director van Bellewaerde.

“We zijn uiteraard heel tevreden met deze internationale award. Dit is het resultaat van een super samenwerking tussen Clementine en Bellewaerde waarbij creativiteit centraal staat. Onder leiding van regisseur Barbara Dejonghe mochten we met de ganse Clementine crew een dag vertoeven in een leeg pretpark. Eerlijk, wie droomt daar nu niet van?,” besluit Stijn Dejonckheere van Clementine.

 

Bekijk hieronder de video die bekroond werd met de gouden dolfijn: