Houten achtbaan Parque Warner Madrid gesloten tot zomerperiode

In Parque Warner Madrid staat de houten achtbaan Coaster Express tijdelijk stil,de achtbaan krijgt een grondige renovatie.  Deze renovatie houdt een grote retracking in, zodat ze opnieuw soepel zal verlopen. De achtbaan staat onder achtbaanfans bekend als één van de ruwste houten achtbanen in Europa.

 

Coaster Express, de langste en vierde hoogste houten achtbaan van Europa, gelegen in het Spaanse park Parque Warner Madrid krijgt een retracking. Met deze retracking moet de achtbaan veel soepeler worden. Bij een retracking worden de metalen topperlaag en het hout er onder volledig vervangen.

De retracking is een vervolg op een gedeeltelijke retracking die vorig jaar plaatsvond, maar ditmaal blijft de achtbaan voor lange periode gesloten. Het park hoopt deze zomer de achtbaan te kunnen heropenen als een soepele houten achtbaan, zodat bezoekers kunnen genieten van hun ritjes.

 

Coaster Express

Coaster Express is een achtbaan van 36 meter hoog en 1.394 meter lang, goed voor een snelheid van 80 km/u. Ze werd gebouwd door het ondertussen gesloten bedrijf Roller Coaster Corporation of America. Toen de achtbaan opende had deze nog de naam Wild Wild West, net als haar zusje in het Duitse Movie Park Germany die opende in 1999. In 2004 kregen beide achtbanen hun huidige namen. Dit omwille van de overname door Parqeus Reunidos.

 

 

Bron en foto: Parque Warner Madrid