Coaster Express krijgt renovatie in Parque Warner Madrid

De houten achtbaan Coaster Express krijgt momenteel een retracking. Deze attractie is gebouwd in het Spaanse park, Parque Warner Madrid. Het park wil op deze manier een betere ritervaring aan de bezoekers aanbieden. Coaster Express is niet de enige achtbaan die volgend jaar een nieuwe ervaring biedt in het park, de hangende achtbaan Batman la Fuga wordt uitgerust met Virtual Reality.

 

Coaster Express, de langste en vierde hoogste houten achtbaan van Europa, gelegen in het Spaanse park Parque Warner Madrid krijgt een retracking. Met deze retracking moet de achtbaan veel soepeler worden. Het Spaanse park liet deze achtbaan bouwen door Roller Coaster Corporation of America, een bedrijf dat ondertussen niet meer bestaat.  Hetzelfde bedrijf bouwde ook Bandit in Movie Park Germany, die elk jaar gedeeltelijk geretracked wordt.

Coaster Express is een achtbaan van 36 meter hoog en 1.394 meter lang, goed voor een snelheid van 80 km/u. Toen de achtbaan opende had deze nog de naam Wild Wild West, net als zijn broertje in het Duitse Movie Park Germany die opende in 1999. in 2004 kregen beide achtbanen hun huidige namen.

 

Bron en foto: Capte