Nederland opnieuw in lockdown: Pretparken en dierentuinen sluiten de deuren

Er is uitermate slecht nieuws voor de Nederlandse pretpark- en dierentuinfanaten. De Nederlandse regering heeft besloten om opnieuw in lockdown te gaan om een antwoord te bieden op de omikron variant van het coronavirus, die zich razendsnel verplaatst. Als gevolg moeten alle sectoren opnieuw sluiten, dus ook pretparken, dierenparken, waterparken en bioscopen.

 

De vijfde golf van het coronavirus heeft de Nederlandse regering tot ingrijpende maatregelen gedwongen. De experten in het land zien met lede ogen aan hoe de omikron variant in een indrukwekkend tempo zich verspreid door het land. Om de twee dagen worden het aantal besmettingen met deze variant verdubbeld en daarom wil de regering nu ingrijpen voor het te laat is.

Als gevolg hiervan wordt de halve lockdown die momenteel al van kracht was – alle sectoren sluiten vanaf 5 uur ’s avonds – een volledige lockdown waarbij alle sectoren volledig toe moeten, de essentiële winkels en bedrijven zijn hier uiteraard van gevrijwaard. Hiermee kunnen de Nederlandse pretparken en dierentuinen opnieuw een streep trekken door hun winterseizoen en de belangrijke kerstvakantie.

De lockdown gaan vanaf zondag 19 december 2021 in om 5 uur ’s morgens en zal al zeker en vast duren tot vrijdag 14 januari 2022.