Eerste houten achtbaan van Vietnam bijna volledig opgebouwd

De allereerste houten achtbaan van Vietnam wordt momenteel opgetrokken in Sun World Hon Thom Nature Park: een Vietnamees resort met waterpark. Voor de bouw van deze houten terreinachtbaan is Great Coaster International ingeschakeld, die momenteel de baan aan het afwerken zijn. De achtbaan staat gepland om in de loop van 2022 te openen.

 

Op het Aziatische continent rijzen de laatste jaren achtbanen als paddenstoelen uit de grond. Enkele weken geleden is er een gloednieuwe achtbaan voor Vietnam op de radar verschenen in Sun World Hon Thom Nature Park. Dit is een compleet subtropisch resort en groot waterpark, gelegen in Hon Thom, een klein eilandje helemaal in het zuiden van het toeristische trekpleister Phú Quốc. Om het eiland te bereiken, is er een 7,9 km lange kabelbaan aangelegd (de langste non-stop kabelbaan ter wereld). Het resort draait voornamelijk rond verscheidene wateractiviteiten en het grote Sun World Aquatopia Water Park. Aan dit waterpark wordt nu de eerste achtbaan toegevoegd en tevens de allereerste houten achtbaan in Vietnam: Roaring Timbers.

Voor de bouw van deze prachtig gelegen houten terreinachtbaan is het park in zee gegaan met de gerenommeerde Amerikaanse achtbaanfabrikant Great Coasters International. Dichter bij huis stond deze fabrikant ook in voor de bouw van Heidi The Ride (Plopsaland De Panne), Troy (Toverland), Joris en de Draak (Efteling) en Wodan (Europa Park). Roaring Timbers heeft een maximale hoogte van 29 meter met een baanlengte van 853 meter doorheen het heuvelachtige terrein van Hon Thom. De lay-out bestaat uit een goede portie airtimeheuvels en leuk bochtenwerk, inclusief een 90° gebankte wave turn tegen het einde van de rit. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de baan en de technische installaties. Ook het stationsgebouw en -omgeving zijn in subtropische stijl vormgegeven, met verscheidene blauwe kwalachtige dieren. Een precieze openingsdatum voor deze achtbaan is nog niet bekendgemaakt maar naar verluid opent deze houten terreinachtbaan in de loop van 2022.

 

Bron: VHCoasters, Sun World, rcdb.com
Foto’s: VHCoasters