ART Engineering stelt nieuwe hybride familieachtbaan voor

De Duitse fabrikant ART Engineering presenteert de eerste beelden van haar nieuwe product: de Family Wooden Coaster. Anders dan ordinaire houten achtbanen gaat deze achtbaan op een volledig stalen rails rijden en kunnen reeds kinderen vanaf 90 cm een ritje maken. Voor de houten onderconstructie werkt ART Engineering samen met Great Coaster International.

 

De Duitse achtbaanfabrikant ART Engineering staat gekend om haar familieachtbanen waarbij kinderen vanaf 90 of 95 cm reeds in kunnen plaatsnemen. Enkele voorbeelden van hun (mede-) creaties zijn Ba-a-a-Express in Europa Park, Noisette Express in Nigloland en Fridolin’s Verrückter Zauberexpress in Fantasiana. Dit concept hebben ze nu doorgetrokken naar hun nieuwe productlijn: de Family Wooden Coaster. Daarvoor werkt ART Engineering samen met de Amerikaanse achtbaanfabrikant Great Coasters International. De volledige superstructuur van de achtbaan doet lijken op een houten achtbaan, maar de baan zelf gaat uit een volledig stalen achtbaanrail bestaan. Daardoor is de achtbaan geen houten achtbaan zoals de naam van het model doet vermoeden, maar is het dus eigenlijk een stalen achtbaan, meer specifiek een hybride achtbaan met stalen track en houten supports.

De Family Wooden Coaster wordt door de fabrikant gezien als een “uniek product” dat enkel bij hen beschikbaar is op de markt. Eerst en vooral omdat kinderen vanaf 90 cm al in deze achtbaan kunnen stappen, maar ook omdat de stalen rails een veel kleinere onderhoudsinspanning vergt dan ordinaire houten achtbaanrails. Daarvoor zou deze achtbaan perfect zijn voor kleinschalige familieparken. ART Engineering stelde ook een voorbeeldlay-out “Iron Woodie” voor die een hoogte van 9 meter en een lengte van 190 meter heeft. De achtbaan zou een maximale snelheid van 45 km/u behalen en een maximale capaciteit van 580 personen per uur, mede doordat er maar één trein op de baan staat. Het type treinen en baandelen zelf zijn gelijkaardig aan die van hun vorige projecten, waarbij ART Engineering samenwerkte met de Duitse achtbaanfabrikant Mack Rides.

 

Bron en foto’s: ART Engineering