Fotoalbums: Pretparken en kermissen in Kroatië

Jonathan, Jos en Lennert trokken op hun Europese toer door 11 verschillende landen. Een typische toeristische bestemming die bekend is om haar zon en niet om haar achtbanen is Kroatië. Maar dat wil niet zeggen dat Kroatië geen achtbanen heeft of dat ze niet interessant zijn. Je kan er namelijk een heuse Silver Arrow rollercoaster terugvinden van de legendarische Duitse fabrikant Schwarzkopf.

 

Fun Park Biograd

Fun Park Biograd is het enige grote pretpark in Kroatië en is gelegen in Biograd na Moru, vlak aan de zee in de provincie Zadar. Het pretpark opende de deuren in 2017 en heeft in haar attractie aanbod 3 achtbanen. De kleinste is Mine Train Coaster, een kinderachtbaan als 8-figuur van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. De familieachtbaan is Alien, een spinning wilde muis gebouwd door de Chinese fabrikant Beijing Jiuhua Amusement Rides Manufacturing. De grootste, interessantste en spectaculairste achtbaan van het park is de Big Blue. Dit is een Silverarrow loopingcoaster van de Duitse fabrikant Schwarzkopf die ook nog in 5 andere pretparken gestaan heeft. Voorts vind je ook een heleboel andere attracties in het park zoals een reuzenrad, splash battle, spil water, carrousel, botsauto’s, schommelschip en frisbee.

Luna Park Zadar

Luna Park Zadar is een kleine avondkermis in de stad Zadar. De kermis heeft enkele attracties zoals een draaimolen, achtbaan, zweefmolen, Hully Gully, botsauto’s, trampolines en springkastelen.

Lunapark Berto Vir

Lunapark Berto Vir is een kleine avondkermis in Vir. Je vindt hier enkele attracties zoals een treintje, trampolines, botsauto’s, springkastelen, zweefmolen en natuurlijk ook een achtbaantje.