Cotaland plant nu ook eerste SkyScreamer

Eerder kondigde het bescheiden Cotaland al de bouw van Palindrome aan, een Gerstlauer Infinity Coaster. Nu komt daar met een SkyScreamer een twee thrillride bij. SkyScreamer is een nieuwe generatie SkyCoaster, die begin dit jaar werd aangekondigd.

 

Tot voor kort kende niemand het bescheiden Cotaland. Het pretpark is gelegen naast het racecircuit in Austin in de Amerikaanse staat Texas en opende de deuren eind november 2020 met een aantal kleine attracties.

 

Nieuwe achtbanen:

Maar aan die onbekendheid kwam in 2021 verandering toen ze begonnen met de bouw van Texas Wildcat, een Wildcat achtbaan van de voormalige legendarische fabrikant Schwarzkopf die voorheen als Raptor Attack in het Engelse pretpark Lightwater Valley haar rondjes maakte.

Daarnaast werd vorige maand ook de aankondiging van een nieuwe achtbaan Palindrome bekendgemaakt. Dit is een Infinity Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer die speciaal op maat van het park gebouwd zal worden en de bezoekers meerdere keren overkop zal laten gaan. Het wordt de vierde rollercoaster van het park.

 

SkyScreamer

Nu kondigt het park de komst van een andere nieuwigheid aan. Het park zal volgend jaar een SkyScreamer bouwen uit de catalogus van US Thrill Rides. De attractie is een doorontwikkelde versie van de SkyCoaster. Bij de aankondiging in het voorjaar beschreef de fabrikant het concept als “een attractie die het beste van de SkyCoaster combineert en verbetert met een hogere capaciteit en een eenvoudigere exploitatie”. Het belooft een attractie te worden die daarnaast ook “alle records van haar voorganger verbreekt.

 

SkyScreamer bestaat, net zoals haar voorganger, uit een gigantische constructie. De primaire boog waar de gondel aan vastgemaakt is en een aparte enkele toren die de gondel naar haar hoogste punt omhoog trekt. De gondel zelf is bij deze nieuwe versie cirkelvormig en laat bezoekers naast elkaar, rondom de ronde gondel plaatsnemen. Dit is operationeel een hele verbetering dan de omslachtige ligpositie die bezoekers in de SkyCoaster moeten aannemen.

Een exacte openingsdatum is momenteel nog niet bekendgemaakt.

Bron: Parkerlebnis
Foto’s: US Thrill Rides