Gerstlauer presenteert nieuwe Infinity coaster voor Verenigde Staten

Op de internationale attractiebeurs IAAPA expo 2021 in Orlando (International Association of Amusement Parks and Attractions) heeft de Duitse fabrikant een nieuwe achtbaan voorgesteld. De nieuwigheid van het type Infinity Coaster zal gebouwd worden in het bescheiden pretpark Cotaland in Texas in de Verenigde Staten van Amerika.

 

In 2022 opent er in de Verenigde Staten van Amerika een tweede grote achtbaan van de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. Eerder werd al Defiance aangekondigd die gebouwd zal worden in Glenwood Caverns Adventure Park. Nu komt daar een tweede grote achtbaan bij.

De tweede nieuwe coaster van de fabrikant wordt gebouwd in Cotaland en zal Palindrome gaan heten. Cotaland, gelegen in Austin in de staat Texas, opent dit jaar nog Texas Wildcat, een Schwarzkopf achtbaan van het type Wildcat, die voorheen in het Britse Lightwater Valley stond onder de naam Raptor Attack.

Palindrome wordt van het type Infinity Coaster, hetzelfde type van Fury in Bobbejaanland en Gold Rush in Attractiepark Slagharen, dit keer wel zonder lanceringen. In de achtbaan ga je eerst een verticale lifthill van 29 meter op. Tijdens de eerste steile drop maak je meteen een bocht naar rechts. Vervolgens duik je de eerste inversie in, een Zero-G Stall die gelegen is over een autoweg. Na enkele bochten ga je via een In-Line Twist een spike op. Om daarna het parcours achterwaarts terug opnieuw af te leggen. Net voor de eerste drop zorgt een draaiplatform ervoor dat je terug het station in kan rijden.

Palindrome heeft een tracklengte van 374,9 meter en bereikt een maximale snelheid van 82,1 km/uur. De treinen bestaan uit drie rijen van telkens vier passagiers. De rollercoaster is speciaal voor het park ontworpen en zal ook over een straat en bestaande gebouwen lopen. De naam verwijst naar het Engelse woord voor palindroom, een woord dat zowel voorwaarts als achterwaarts kan gelezen worden.

Bron: Gerstlauer