Raptor Attack uit Lightwater Valley opgebouwd in Cotaland

De Schwarzkopf Wildcat klassieker Raptor Attack, die van 1987 tot en met 2019 in het Engelse pretpark Lightwater Valley stond, heeft een nieuwe thuis gevonden. De achtbaan wordt momenteel opgebouwd in Cotaland gelegen in Austin in de Amerikaanse staat Texas.

 

Fans waren bedroeft toen bekendgemaakt werd dat Raptor Attack uit Lightwater Valley voorgoed gesloten bleef en zelfs verwijderd werd uit het park. De achtbaan is namelijk een echte klassieker, een geliefde Wildcat van de legendarische fabrikant Schwarzkopf. Raptor Attack was volledig indoor gelegen in Lightwater Valley en opende daar in 1987, toen nog onder de naam Rat Ride.

In 2019 maakte Raptor Attack haar laatste rondjes. In 2020 bleef deze nog buiten werking staan in het park en hoopte de fans nog dat die zou heropenen, maar in februari van 2021 werd bekendgemaakt dat de attractie voorgoed het park verlaten had tezamen met nog een heleboel andere belangrijke attracties in het park. In mei van 2021 werd bekendgemaakt dat de achtbaan gered was van de ondergang.

Ondertussen wordt de achtbaan opgebouwd in Cotaland waar die haar rondjes zal draaien als Texas Wildcat. In tegenstelling tot in Lightwater Valley staat de achtbaan hier niet indoor maar gewoon outdoor opgesteld. Cotaland opende op 27 november 2020 de deuren en is gelegen bij het Circuit of The Americas racecircuit. Er staan momenteel al twee andere achtbanen met de Big Apple van het Turkse Levent Lunapark en Skyflyer, een Micro Coaster van het Italiaanse SBF Visa Group.

Bron: rcdb

Foto’s: Paul Antcliffe en Matt van COTALand via American Coaster Enthusiasts South Central