Zamperla ontwikkelt nieuwe Family Thrill Launch Coaster

Het Italiaanse bedrijf Zamperla stelde opnieuw een achtbaanconcept voor. Dat deed het bedrijf op de IAAPA 2021 expo. Het nieuwe model noemt men de Family Thrill Launch Coaster, een naam die al meteen verraadt dat het treintje gelanceerd wordt. Maar de baan bevat ook een spike en scherpe bochtjes.

 

Het nieuwe achtbaanconcept dat de Italiaanse fabrikant voorstelde kreeg de naam Family Thrill Launch Coaster, een naam die de baan alle eer aandoet. Het moet een achtbaan worden die zowel grote kinderen, tieners en de rest van de familie moet aanspreken.

 

De Family Thrill Launch heeft een hoogte van 24 meter en een lengte van 519 meter, al is de afgelegde tracklengte 611 meter doordat een gedeelte van de baan meermaals afgelegd wordt. De topsnelheid die bereikt wordt is 72 km/u.

De rit begint met een achterwaartse lancering, waarbij je een spike opgaat, dit wordt gevolgd door een tweede voorwaartse lancering. Doorheen het parcours vind je snelle bochten, bochten met een naar buiten gekantelde banking en een helix met een stevige banking naar binnen.

Afhankelijk van het treintype heeft de baan een theoretische capaciteit van 845 tot 1210 personen per uur. Er zijn drie treintypes mogelijk, de hoogste capaciteit wordt behaald met een jeepthema, de andere treintjes hebben als vormgeving een moto met zijspan of twee motorfietsen naast elkaar. De minimumlengte om een ritje te maken is 105 cm met een kind onder begeleiding, een ritje alleen kan gemaakt worden vanaf 120 cm.

Bron en foto’s: Zamperla