Dollywood plant nieuwe achtbaan en verblijfsresort voor 2023

Dollywood in Pigeon Forge in de Amerikaanse staat Tennessee heeft aangekondigd in september 2023 een nieuw verblijfsresort te willen openen. Daarnaast plant het park ook een nieuwe achtbaan en heel wat renovatiewerken. Dit past allemaal in een investeringsplan van een half miljard dollar die in de komende 10 jaar zal worden uitgevoerd.

 

Dollywood heeft bekendgemaakt dat het nieuwe verblijfresorts wil bouwen bij haar park. Tijdens de voorstelling er van heeft Eugene Naughton, president van Dollywood, bekendgemaakt dat dit gepaard zal gaan met de opening van een nieuwe achtbaan in 2023. Deze moet geschikt worden voor alle leeftijden en generaties.

Uit de bouwplannen die werden ingediend, en ondertussen ook werden goedgekeurd, is een familie multi-launch coaster te zien. De rollercoaster zal op de meeste plaatste laag tegen de grond blijven en verschillende lanceermomenten bevatten. Wie de achtbaan zal bouwen is nog niet bekendgemaakt.

“We zijn op dit moment hard aan het werk met het ontwerpen van het derde verblijfsresort. Onze bedoeling is om met de bouw te starten direct nadat we ons tweede resort HeartSong hebben afgewerkt en opengesteld voor het publiek,” aldus Eugene Naughton, president van Dollywood.

De visie is echter om het daar niet bij te laten en ook te kijken naar twee andere resorts en een outdoor verblijfsaccommodatie. Naughton gaf een gedetailleerde beschrijving van de toekomstige uitgaven van een half miljard dollar. Hiervan zal 250 miljoen dollar worden geïnvesteerd in de verblijfresorts, 150 miljoen dollar voor nieuwe attracties in het pretpark en waterpark en nog eens 100 miljoen dollar voor infrastructurele verbeteringen. Men wil onder andere ook de parking infrastructuur verbeteren en uitbreiden om de toekomstige bezoekersstroom de baas te kunnen.

 

Bronnen en foto’s: Pigeon Forge, Park Fans, Coaster Force