Lightwater Valley sluit meerdere attracties waaronder achtbaan Raptor Attack

Het Engelse pretpark Lightwater Valley lijkt meer en meer enkel te gaan toespitsen op het familiale publiek, bewijs daarvan is het sluiten van vier attracties die de nodige thrill bevatten. Zo wordt er onder meer afscheid genomen van een klassieke indoor Schwarzkopf achtbaan. Voor het komende jaar opende er ook meerdere nieuwigheden, die vooral jonge bezoekers aanspreken.

 

De eerste attractie die het park verlaat is de 30 meter hoge zweefmolen Apollo. Deze molen werd gebouwd door AK Rides en opende in 2016. Deze zweefmolen was een gehuurd exemplaar en bleef ook in 2020 al bewegingloos in het park staan.

 

Ook de thrillride Eagle’s Claw verdween uit het aanbod op de website van het park. Het gaat hier om een Afterburner attractie van de Nederlandse bouwer KMG die in 2004 geopend werd.

 

Black Pearl is de volgende in het lijstje van gesloten attracties. Dit schommelschip, dat ook overkop ging, werd gebouwd door Weber en opende in 2011 in het park.

 

Ook kiest het park er voor om de wildwaterbaan Wild River Rapids te sluiten. Deze baan opende in 2015 en werd gebouw door Reverchon.

 

Maar het meest pijnlijke afscheid is ongetwijfeld het vertrek van de klassieke Schwarzkopf achtbaan Raptor Attack. Deze achtbaan was van het type Wildcat. Deze opende in 1987 in het park als Rat Ride, maar onderging in 2009 een grote renovatie waarbij het thema en de naam volledig wijzigden naar Raptor Attack. De achtbaan was ook heel het seizoen 2020 niet meer in werking.

 

 

Nog meer jammer nieuws is er over de langste achtbaan van Europa The Ultimate. Nadat deze baan in 2020 al stil bleef staan, zal deze ook niet heropenen in 2021. Het park vertelt hierover dat het niet gaat over een permanente sluiting, maar een onderdeel uitmaakt van een langetermijnplanning.

Ultimate is in 1991 gebouwd in het Engelse pretpark Lightwater Valley. De achtbaan werd ontworpen door Big Country Motioneering en Robert Staveley en werd gebouwd door Tubular Engineering. Met een lengte van 2268,3 meter is de Ultimate al 30 jaar de langste achtbaan van Europa. De achtbaan heeft een eigen specifieke lay-out. Er zijn 2 lifthills van respectievelijk 31,1 en 32,6 meter hoog, maar vervolgens is zo goed als heel het parcours laag tegen de grond. Het eerste deel van de achtbaan gaat bijna uitsluitend rechtdoor, het tweede gedeelte bevat een aantal (snelle) opeenvolgende bochten. Een ritje op de achtbaan duurt 7 minuten!

 

 

Nieuwkomers

Gelukkig investeert het park bij dit afscheid ook in enkele nieuwkomers. Welke types attracties dit worden is nog niet officieel bekendgemaakt, maar de namen doen meteen een belletje rinkelen en vertellen ons dat het om kinderattracties gaat. Zo openen volgende attracties:

 

  • Monkey Tower
  • Convoy Trucks
  • Flying Elephants
  • Jumping Kangaroos
  • Safari Train
  • Balloon Tower

 

Bron: Riderater