Schwarzkopf Wildcat achtbaan uit Lightwater Valley gered

De voormalige indoorachtbaan Raptor Attack uit het Britse pretpark Lightwater Valley is gered van de ondergang! Het gaat om een Wildcat, een echte Schwarzkopf klassieker dus. De rollercoaster zal nu opgebouwd worden in Amerika.

 

Het was in 1987 dat het Engelse pretpark Lightwater Valley de Schwarzkopf Wildcat-achtbaan aankocht. De achtbaan behaalde een snelheid van 50 km/u, was 10,5 meter hoog en had een lengte van 420 meter. Origineel werd de achtbaan Rat Ride gedoopt aangezien deze karretjes had in de vorm van ratten.

In 2010 veranderde de naam naar Raptor Attack en de rollercoaster bleef operationeel tot en met 2019. In het coronajaar 2020 bleef de rollercoaster het volledige seizoen gesloten en in de winter die daarop volgde werd duidelijk dat de achtbaan nooit meer zou openen in het park. Een groot verlies voor het park en haar fans.

 

Nieuwe eigenaar:

Maar nu is er ook goed nieuws, want de achtbaan is gered en zal een nieuw leven krijgen! Het is het gloednieuwe pretpark Cotaland, dat in november 2020 de deuren opende, dat deze achtbaan heeft aangekocht. Cotaland is gelegen in Austin in de Amerikaanse staat Texas in het zuiden van het land.

Naast Raptor Attack kocht Cotaland ook nog een Big Apple / Wacky Worm aan die eveneens dit jaar moet openen voor het publiek. Daarmee komt het totaal aantal achtbanen op 3 te staan, want Cotaland had al een rollercoaster met Skyflyer, een Micro Coaster van SBF Visa Group.

 

Bron: rcdb

Foto: Themeparkfreaks