Nieuw kleurtje voor Phantom’s Revenge in Kennywood

De 30 jaar oude achtbaan Phantom’s Revenge ondergaat momenteel een make over in Kennywood. De achtbaan krijgt een fris nieuw kleurtje, dat meteen zal opvallen, men koos namelijk voor wat men Petrifying Purple noemt.

 

Phantom’s Revenge begon haar leven in 1991 als snelste Hypercoaster ter wereld en de enige Hypercoaster met inversies. De snelheid van deze baan bedraagt 130 km/u. In haar eerste jaren droeg de baan nog de naam Steel Phantom, maar dit veranderde in 2000. De baan werd gebouwd door Arrow Dynamics.

In 2000 werd door het park nog aangekondigd dat de achtbaan zou afgebroken worden, omdat er te veel klachten waren over de ruwheid, vooral dan in de inversies. Deze aankondiging werd echter door de fans niet in dank afgenomen, er werden zelfs dreigbrieven getuurd. Daarom besloot het park Morgan in te huren om de baan aan te passen.

Het eerste dat veranderde aan de baan was het verwijderen van de inversies, dit waren een Looping, Batwing en Corkscrew. Verder werd de tweede afdaling langer gemaakt en werden er nieuwe treinen geplaatst, ditmaal zonder schouderbeugels. Door de aanpassing ging ook de snelheid nog een beetje omhoog tot een maximum van 136,8 km/u.

 

Ondertussen telt de baan al 30 jaartjes, maar blijft populair genoeg om ze in een nieuw jasje te stoppen. Het park huurde hiervoor het gespecialiseerde bedrijf Baynum Painting in. De nieuwe kleur wordt Petrifying Purple.

Bronnen: Kennywood, Wikipedia, RCDB

Foto’s: Baynum Painting