Allerheiligenkirmes van Soest pakt uit met zeven nieuwe attracties

De Allerheiligenkirmes van Soest pakt dit jaar uit met 350 attracties. Hiervan zullen er 30 van het type grootvermaak zijn. De kermis strijkt neer op het plein Innenstadt van 3 tot en met 7 november 2021. Dit jaar staan er zeven attracties voor het eerst op deze kermis!

 

De Allerheiligenkirmes van het Duitse Soest is zeer groot, maar staat amper vijf dagen lang in de stad. Daarna zijn de 350 attracties alweer weg. Je moet je dus haasten als je er bij wilt zijn. Ieder jaar doet de stad haar best om telkens weer nieuwe attracties te strikken, ook dit jaar zijn er gigantisch veel nieuwigheden.

Wie geen bang heeft van hoogtes kan terecht in de starflyer Aeronaut van de Nederlandse exploitant Hoefnagels of het reuzenrad Movie Star 2 van Landwermann-Henschel. Wie van adrenaline en hoogtes houdt, kan zijn ding vinden in de vrijevaltoren Fortress Tower van Goetzke of de Speed 32 Airborne van Ordelmann. Deze vier attracties staan trouwens voor het eerst op deze kermis net zoals de thrillride Time Machine van Luxem, dit is een attractie van het type Roller Ball. Ook de darkride The New Psychodelic van Bechstedt en het funhouse Dschungel Camp van Agtsch zijn hier voor het eerst te vinden.

Andere interessante attracties zijn onder andere de “Break Dance No. 1” van Bonner, de “Musik Express” van Schneider-Krause, de Matterhorn “Petersburger Schlittenfahrt” van Burgdorf en de Magic “Circus Circus” van Gründler-Preuß. Ook de Polyp Monster 3 “Big Monster” van Krameyer, de Tagada “Super Hupferl” van Scheidacher en de Smashing Jump “Big Spin” van Welte zijn aanwezig.

Meer thrills vinden we terug met de Contact “Kick Down” van Landwermann, de Heavy Rotation “Mr. Gravity” van Oberschelp en de Move It 24 “Robotix” van Lenzner. Tot slot mogen we ook zeker niet vergeten te vermelden dat de Kamikaze 3 “Intoxx” van Störtz & Haas, de Booster “Jekyll & Hyde” van Thelen, het schommelschip “Nessy” van Markmann en de Afterburner XXL “Konga” van Küchenmeister aanwezig zullen zijn.

De volledige attractielijst kan je hieronder terugvinden. 

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Wilde Maus [Kettinglift Links] – Münch (Wilde Muis achtbaan)

Break Dance No. 1 – Bonner (Break Dance 1)

Musik Express – Schneider-Krause (Music Express)

Petersburger Schlittenfahrt – Burgdorf (Matterhorn)

Big Monster – Krameyer (Polyp Monster 3)

Circus Circus – Gründler-Preuß (Magic)

Super Hupferl – Scheidacher (Tagada)

Wellenflug – Wendler (Zweefmolen)

Big Spin – Welte (Smashing Jump)

Time Machine – Luxem (Roller Ball) – NIEUW

Kick Down – Landwermann (Contact)

Mr. Gravity – Oberschelp (Heavy Rotation)

Movie Star 2 – Landwermann-Henschel (Reuzenrad) – NIEUW

1001 Nacht – Hartmann (Vliegend Tapijt)

Aeronaut – Hoefnagels (NL) (Star Flyer) – NIEUW

Fortress Tower – Goetzke (Freefall) – NIEUW

Big Wave – Milz (Tripride)

Robotix – Lenzner (Move It 24)

Intoxx – Störtz & Haas (Kamikaze 3)

Jekyll & Hyde – Thelen (Booster)

Airborne – Ordelmann (NL) (Speed 32) – NIEUW

Looping the Loop – Janssen of Marquis (Overslagschommel)

Nessy – Markmann (Schommelschip)

Konga – Küchenmeister (Afterburner XXL)

The New Psychodelic – Bechstedt (Kijkvermaak) – NIEUW

Dschungel Camp – Agtsch (Funhouse)- NIEUW

Die große Geisterbahn – Schütze (Spookhuis)

Number 1 – Isken (Botsauto’s)

Highway No. 1 oder Hard Rock Drive – Schneider (Botsauto’s)

Nostalgie Pferdekarussell – Brinksma (NL) (Carousel)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bronnen: kirmesplaetze-2019, kermisland