Kennywood sluit Steel Curtain voor de rest van het seizoen

Het Amerikaanse pretpark Kennywood heeft op sociale media aangekondigd dat Steel Curtain voor de rest van het seizoen gesloten blijft. De achtbaan is 5 jaar oud en werd gebouwd door S&S Worldwide. Steel Curtain brak bij opening allerlei records. De achtbaan blijft nu gesloten voor een uitgebreid aanpassingsproject met als doel de betrouwbaarheid en levensduur te verlengen.

 

Verrassend nieuws uit Kennywood, want het park heeft beslist dat hun toonaangevende achtbaan dit jaar niet zal openen. Vorig jaar sloot de achtbaan al toen er problemen werden gevonden aan de constructie van de baan. Vermoedelijk zijn die problemen groter dan verwacht, want het park heeft besloten een groot en uitgebreid project op te starten om de achtbaan aan te passen. Het park zelf reageert dat men de afgelopen maanden heeft samengewerkt met ingenieurs en de fabrikant van de achtbaan. Zo hoopt men een langetermijnoplossing te vinden die de betrouwbaarheid en de levensduur van de achtbaan moet verlengen en/of verbeteren.

 

 

Door de sluiting van Steel Curtain mist het park dit seizoen hun belangrijkste attractie. Uiteraard gaat veiligheid voor en kunnen eventuele constructiefouten erg grote gevolgen hebben. Het uitstellen van dit soort problemen kan leiden tot grotere schade en langere periodes van sluiting. Steel Curtain is 67,1 meter hoog en bereikt een maximale snelheid van 120,7 km/u. Deze spectaculaire achtbaan heeft de hoogste inversie ter wereld, waarbij je 60,05 meter van de grond een inversie neemt. Steel Curtain heeft 8 inversies.

 

 

 

Bron & foto: Kennywood, Insidethemagic.net