Clacton Pier opent looping coaster met anderhalf jaar vertraging

Het Engelse park Clacton Pier heeft haar nieuwe achtbaan geopend. Het gaat om een looping coaster afkomstig uit het Schotse pretpark Codona’s Amusement Park. Normaal had de achtbaan vorig jaar moeten openen, maar de bouwwerken liepen meer dan een jaar vertraging op omwille van corona.

 

Het Engelse pretpark Clacton Pier heeft haar nieuwe looping coaster met anderhalf jaar vertraging dan toch geopend. Het gaat om de Looping Star van het Schotse pretpark Codona’s Amusement Park die in Clacton Pier een tweede leven krijgt. Ook hier maakt de Pinfari achtbaan haar rondjes als Looping Star.

 

De rollercoaster werd origineel gebouwd in 1999 door de Italiaanse fabrikant Pinfari. De achtbaan is van het type Zyklon net zoals hun voormalige achtbaan Stella’s Revenge die vorig jaar het park verliet. De nieuwe achtbaan heeft echter een looping in haar lay-out, wat toch een andere ervaring met zich meebrengt. Looping Star is 11 meter hoog en 365 meter lang. De looping is 9,7 meter hoog.

 

Bron en foto’s: Clacton Pier