Clacton Pier sluit achtbaan Stella’s Revenge

Bij het Engelse pretpark Clacton Pier wordt dit jaar een nieuwe achtbaan geopend en een nieuwe Log flume, althans beide tweedehands exemplaren. Toch zal dit het aantal achtbanen niet verhogen, want het park besloot haar grootste achtbaan Stella’s Revenge te sluiten.

 

Onlangs maakte het Engelse pretpark Clacton Pier bekend dit jaar twee nieuwe attracties te openen. Nieuw is natuurlijk met een korrel zout te nemen, want beide zijn afkomstig van het Schotse pretpark Codona’s Amusement Park. De achtbaan is van het type Looping Star gebouwd door Italiaanse fabrikant Pinfari.

 

 

Wat we nog niet wisten, maar net bekend werd gemaakt door het park is het feit dat ze meteen ook afscheid nemen van een andere achtbaan, met name Stella’s Revenge. Stella’s Revenge opende in 2011 in het park en was afkomstig van Barry Island Pleasure Park waar ze als Viper al draaide sinds 1994. Een park uit Zuid-Amerika heeft ondertussen interesse getoond in de achtbaan en als alle papierwerk in orde is, zal deze dus toch nog een nieuw leven krijgen.

 

 

Clacton opende Stella’s Revenge als nieuwe blikvanger om meer bezoekers te lokken en deed dit met een knipoog naar het verleden. Op de plek waar deze achtbaan stond , stond van 1937 tot 1973 de klassieke houten hybride achtbaan Steel Stella, die vernield werd door een brand.

 

 

Bron: Clacton Pier