Hoogste punt bereikt bij nieuwe Vekoma-achtbaan Fønix in Fårup Sommerland

Het Deense Fårup Sommerland opent met Fønix komende zomer de hoogste en snelste achtbaan van Denemarken. Nadat in september de eerste supports en baandelen de hoogte in gingen, werd er tijdens de voorbije week een eerste grote mijlpaal bereikt op de werf: zo werd het 40 meter hoge topje van de liftheuvel succesvol geplaatst.

 

Dat er in Fårup Sommerland, gelegen in de noordelijke uithoek van Denemarken, een groot project gaande was, werd al in april 2021 duidelijk toen de eerste grondwerkzaamheden van start gingen. Op een lege plek aan de linkse uithoek van het park ontstonden grote funderingspartijen en in juni kondigde het park dan officieel Fønix aan. Deze 40 meter hoge achtbaan uit de stallen van de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma wordt zowel de hoogste en de snelste achtbaan van Denemarken met een topsnelheid van 95 km/u. De bouwwerkzaamheden verlopen momenteel zeer spoedig. Afgelopen week werd er een grote mijlpaal bereikt. De first drop en de kettinglift werden aan elkaar verbonden door de plaatsing van het hoogste punt van de achtbaan.

Fårup Sommerland gunde fans ook een blik achter de schermen van hoe het er op de werf nu echt aan toe gaat. Daarop is te zien hoe de supports en baandelen van een opslagplaats naar het park worden vervoerd en worden geïnstalleerd door het gespecialiseerde team van het Duitse RCS Worldwide, een bedrijf dat al sinds 1999 instaat voor de installatie van ’s werelds grootste achtbanen over de hele wereld. Zij stonden onder andere ook in voor de installatie van de twee nieuwe Belgische achtbanen voor dit jaar: Kondaa in Walibi Belgium en The Ride To Happiness in Plopsaland De Panne.

 

Fønix is de eerste installatie van het Wildcat-model van de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma. Dit achtbaanmodel is 40 meter hoog, 905 meter lang en behaalt een topsnelheid van 95 km/u. Tijdens de rit gaan bezoekers drie keer over de kop door een Inverted Top Hat, een Heartline Roll en een standaard Corkscrew. Daarnaast heeft de baan maar liefst 15 airtime-momenten waar je van je zitje gelift wordt. De twee treinen, met elk 16 zitplaatsen, moeten voor een capaciteit van 900 personen per uur zorgen. De opening van de baan is voorzien voor Pasen 2022.

 

Volg de bouw van deze achtbaan op de voet via onze bouwupdates.

 

 

Bron en foto’s: Fårup Sommerland