Plopsa Station Antwerp maakt openingsdatum bekend

Plopsa Station Antwerp heeft, na enkele coronavertragingen, eindelijk een officiële openingsdatum bekendgemaakt. Het vernieuwde Comics Stations Antwerpen, dat sloot wegens tegenvallende bezoekersaantallen, werd door de Plopsa Group in een nieuw jasje gestoken en heeft op zaterdag 23 oktober 2021 haar zogenaamde “testopening”.

 

In 2017 opende in het Antwerpse Centraal Station het indoor park Comics Station Antwerpen. Na tegenvallende financiële resultaten moest het park eind 2019 noodgedwongen haar deuren sluiten. Enkele weken later, op 23 december 2019, kwam de Plopsa Group met een statement naar buiten dat ze het noodlijdende park zouden overnemen en maar liefst 5 miljoen euro zouden investeren met de toevoeging van de bekende Studio 100-figuren en nieuwe attracties. De opening stond toen nog vooropgesteld als in de paasvakantie van 2020, maar de coronapandemie gooide ook hier roet in het eten.

Nu, bijna anderhalf jaar na de vooropgestelde openingsdatum, heeft Plopsa Station Antwerp eindelijk haar openingsdatum aangekondigd. Zo verwelkomt het park op zaterdag 23 oktober 2021 haar allereerste bezoekers. Let op, het gaat over een zogenaamde “testopening”. Dit wil zeggen dat tijdens de eerste weken sommige restaurants en attracties nog niet operationeel zullen zijn. Zo luidt het althans op de officiële website. Wat de prijzen betreft moeten kinderen vanaf 1 meter en volwassenen straks 23,5 euro neertellen voor een kaartje, kinderen tussen 85 cm en 1 meter en de 70-plussers betalen 12,99 euro. Voor houders van een Plopsa-jaarabonnement is de toegang gratis, maar wanneer je niet komt opdagen krijg je een boete van 15 euro. Reserveren is tot nog toe verplicht.

© Tim Druyts
© Tim Druyts

 

Bron en foto: Plopsa Station Antwerp