Fårup Sommerland kondigt recordbrekende nieuwe achtbaan aan

Dat er in het Deense Fårup Sommerland iets aan de hand was, wisten we al langer. De graafwerken zijn al enige tijd geleden gestart. Ook het feit dat het een redelijk groot project ging worden was al bekend, maar het nieuws dat nu naar buiten gekomen is maakt duidelijk dat het wel een heel groot project wordt.

 

Het Deense pretpark kondigde vandaag haar recordbrekende achtbaan aan. De naam van de nieuwe baan wordt Fønix, wat vertaald Feniks betekend. De Vekoma-achtbaan wordt gebouwd in de hoek van het park achter Saven, de nieuwe achtbaan die vorig jaar open ging.

De nieuwe baan wordt de snelste en hoogste rollercoaster van Denemarken. Fønix zal 40 meter hoog zijn, en een snelheid behalen van 95 km/u. De achtbaan bevat met de Stall Loop een werelduniek element. Dit nieuwe element combineert een klassieke looping met een nieuw element. Na de half loop is er een inverted camelback waarin de passagiers zo’n 2,5 seconden gewichtloosheid ervaren. Daarna komt het tweede deel van de looping gevolgd door een twist. In totaal wordt de achtbaan 905 meter lang en zal 3 inversies bevatten.

Deze baan biedt ook de meeste airtime aan in heel Scandinavië. Met in totaal 14 verschillende elementen zoals drop, loops en twists, ervaar je 9,2 seconden gewichtloosheid. De totale capaciteit wordt 900 personen per uur.

 

De Feniks is een vogel die herrijst uit zijn eigen assen, Fårup Sommerland gebruikt deze mythologie om aan te tonen dat het park zal herrijzen uit de Corona-assen. Een ritje maken zal kunnen vanaf Pasen 2022. Men moet tenminste 120 cm groot zijn.

De bouw van het project kan je hier op de voet volgen.

 

Bron: Fårup Sommerland