Eerste attracties worden geïnstalleerd in het nieuwe Fantazia Liptov Park

Het nieuwe Slovaakse pretpark Fantazia Liptov Park is momenteel volop in aanbouw. Dat zien we op foto’s die onze redactie kreeg toegestuurd vanuit Slovakije. Fantazia Liptov Park wordt een groot indoorpretpark dat vier verschillende themazones zal krijgen en ook de eerste rollercoaster voor het land zal bevatten.

 

Met de bouw van Fantazia Liptov Park krijgt Slovakije een van haar eerste pretparken. Dit pretpark zal een educatief pretpark voor kinderen worden met 4 verschillende thema’s. Het eerste gebied wordt “The Liptov Giant”. Hier draait het verhaal rond een reus die in de omgeving van Liptov leeft. Blikvanger van dit gebied is een gigantische reus die ondertussen ook volop gebouwd wordt.

Het tweede gebied wordt “Beetleland”. Hier komt een klimtoren te staan en een speeltuin voor kinderen. Ook dit gebied is momenteel al in opbouw en onlangs werd er gestart met de bouw van de eerste speeltoestellen.

Het derde gebied wordt “Railway land”. Hier komen mechanische attracties waaronder de eerste achtbaan van Slovakije. Het vierde en laatste gebied wordt “Firefighters land”. Hier wordt de blikvanger een groot vliegtuig waarbij een grote brand zal worden nagebootst en waarbij de inzittenden zullen moeten gered worden.

Op foto’s die onze redactie toegestuurd kreeg vanuit Slovakije, is te zien dat de indoorhal recht staat. De eerste speeltuigen zijn in opbouw en er wordt ook gewerkt aan de eerste theming. Het eerste vliegtuig en helikopter is ook al ter plaatse. Origineel was gepland dat het pretpark dit jaar nog zou openen, maar een opening in 2022 lijkt realistischer te worden.

 

Foto’s: Erik2002