Hoogste indoorachtbaan ter wereld geopend in Doha Quest

Doha Quest is een gloednieuw pretpark dat met drie jaar vertraging opende in Doha, de hoofdstad van Qatar. In het indoorpretpark zijn 4 achtbanen gelegen waaronder EpiQ Coaster, de hoogste indoorcoaster ter wereld. Daarnaast is er ook de hoogste indoor vrijevaltoren ter wereld.

 

Doha Quest is een indoorpretpark gelegen in het Doha Oasis Mall shoppingcenter. De werken aan het shoppingscenter begonnen op 1 december 2014. Eind 2017 werden de eerste trackdelen gespot en in mei van 2018 werden de bouwwerkzaamheden aan de rollercoaster voltooid. Hierdoor was de achtbaan net klaar voor de voorziene opening op 31 mei 2018, maar uiteindelijk opende het pretpark met 3 jaar vertraging op 1 juli 2021. Momenteel is de capaciteit van het park beperkt tot 20% van de bezoekers en daarvan moet minstens 75% gevaccineerd zijn.

 

De blikvanger van het park is EpiQ Coaster, een gelanceerde achtbaan van maar liefst 60 meter hoog gebouwd door Premier Rides. In totaal is de shuttle coaster 560 meter lang en bevat naast de lancering en de 60 meter hoge spike, ook twee inversies met een Zero-G Roll en een kurkentrekker. Hiermee is EpiQ Coaster de hoogste indoorachtbaan ter wereld die volledig omsloten is. Enkel Turbo Track in Ferrari World Abu Dhabi is nog hoger met een hoogte van 64 meter, maar hier ligt het hoogste punt net in de buitenlucht.

 

Andere achtbanen in het park zijn een Cloud Coaster van Extreme Engineering. Dit is een hangende achtbaan met bakjes waar telkens 1 persoon kan in plaatsnemen. Deze achtbaan heeft de naam Fly with Flap gekregen en is 18,3 meter hoog en 200 meter lang.

Een andere achtbaan is Oryx Express, dit is een Vekoma Junior Coaster van 207 meter lang. De Oryx of een spiesbok is het nationale dier van Qatar. De rollercoaster is 8,5 meter hoog en behaalt een snelheid van 34,9 km/h.

Verder is er ook nog een Spinning Coaster van SBF Visa Group die de naam Space Twister heeft. Voor de credit hunters is er ook nog een Surf’s Up attractie, die bij de onbepaalde categorie op coaster-count hoort. Naast de achtbanen zijn er ook nog heel wat andere attracties zoals de hoogste indoor vrijevaltoren ter wereld.

 

Enkele foto’s uit het park

Bron: rcdb

foto’s: Doha Quest