Bouwwerken voltooid van 60 meter hoge launch coaster Dragonfire

Adventure Island is een gloednieuw pretpark dat momenteel opgebouwd wordt in Doha, de hoofdstad van Qatar. In het pretpark komt de achtbaan Dragonfire, de tweede hoogste indoorcoaster ter wereld. Ondertussen is de achtbaan volledig opgebouwd.

 

De nieuwe achtbaan is volledig indoor gelegen in een groot shoppingcenter, genaamd Doha Oasis. Het is een gelanceerde achtbaan met de naam Dragonfire, die de bezoekers tot het dak van het gebouw lanceert. De door Premier Rides gebouwde achtbaan is 60 meter hoog en zal een bijzonder spannende ritervaring weggeven.

 

Dragonfire zal de bezoekers meenemen in een race door de stad. Er zijn ook speciale, op maat gemaakte special effects. Naast de lancering is er ook een darkridegedeelte voorzien. Zo zou de attractie een echte kruising moeten zijn tussen een adembenemende darkride en een spectaculaire achtbaan.

 

De werken aan het shoppingscenter begonnen op 1 december 2014. Eind 2017 werden de eerste trackdelen gespot en nu is er een foto verschenen waarop te zien is dat de track van de achtbaan compleet is. Het pretpark zou nog dit jaar moeten openen. De achtbaan is de tweede hoogste indoorcoaster ter wereld. Dragonfire werd in 2015 aangekondigd als de hoogste indoorcoaster ter wereld, maar is net iets minder hoog dan de in 2017 geopende Turbo Track in Ferrari World Abu Dhabi.

 

 

Foto’s: coasterfriends