Eerste baandelen Fønix komen aan in Fårup Sommerland

Het Deense Fårup Sommerland pakt volgend jaar groots uit met de komst van de hoogste en snelste achtbaan van Denemarken: Fønix. Na de voorbereidende werkzaamheden is voorbije week een speciaal pakket afgeleverd bij het park: de eerste groene baandelen voor het nieuwe paradepaardje van Fårup Sommerland.

Al enkele maanden geleden werd duidelijk dat Fårup Sommerland, een pretpark gelegen in het noorden van Denemarken, bezig was met een groots project. Hoe groot de omvang van dit project zou zijn, werd pas vorige maand bekend toen het park hun nieuwe achtbaan Fønix officieel voorstelde. Fønix wordt met haar hoogte van 40 meter en topsnelheid van 95 km/u zowel de hoogste als snelste achtbaan van Denemarken. Daarnaast omvat de lay-out maar liefst 14 airtime momenten en gaan inzittenden drie keer overkop tijdens het 905 meter lange baanverloop.

Reeds bij het begin van het seizoen in april 2021 spotten oplettende fans dat de eerste grondwerkzaamheden voor de attractie in volle vaart werden uitgevoerd. In mei werd vervolgens gestart met de funderingswerken die momenteel zijn afgerond. Vorige week kwam er op de werf echter een groot pakketje toe: de allereerste baandelen werden geleverd door de achtbaanfabrikant Vekoma. Dit groene baandeel is het eerste van de 96 baandelen waar de volledige achtbaan uit bestaat. Daarnaast worden ook nog 237 supportdelen geleverd voor Fønix. Naar verwachting gaat het niet lang meer duren voor de eerste supports en baandelen worden geplaatst in Fårup Sommerland.

Saven
Fårup Sommerland lijkt een goede relatie te hebben met de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma. Niet alleen staan zij in voor de bouw en ontwerp van het nieuwe paradepaardje Fønix, maar zij leverden ook de laatste nieuwe familieachtbaan van het park: Saven. Deze Family Boomerang is 238 meter lang, 24,2 meter hoog en bereikt een topsnelheid van 60 km/u. De uitgestrekte lay-out doorheen het beboste gebied wordt zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd.

Blijf de bouw van deze recordbrekende achtbaan op de voet volgen via onze bouwupdates.

 

Bron en foto’s: Fårup Sommerland