Premier Rides bouwt nieuwe achtbaan in Doha Oasis

De  Amerikaanse achtbaanbouwer Premier Rides heeft onlangs bekend gemaakt een grote nieuwe achtbaan te bouwen in Doha, de hoofdstad van Qatar. Het wordt de grootste achtbaan van het land en wordt een zeer speciale ervaring.

 

De nieuwe achtbaan zal volledig indoor komen te liggen in een groot shoppingcenter genaamd Doha Oasis. Het wordt een gelanceerde achtbaan met de naam Dragonfire die de bezoekers tot het dak van het gebouw lanceert. De door Premier Rides gebouwde achtbaan wordt 60 meter hoog en zal een bijzonder spannende ritervaring weggeven.

Dragonfire krijgt een eigen thema dat vooralsnog geheim moet blijven en er komen ook speciale, op maat gemaakte special effects. Naast de lancering zal er ook een darkride gedeelte in de achtbaan komen te zitten. Zo zou de attractie een echte kruising moeten worden tussen een adembenemende darkride en een spectaculaire achtbaan.

Premier Rides heeft al ervaring met zulke attracties, zo bouwden ze Revenge of the Mummy in drie Universal Studios parken. Deze attractie start met een darkride gedeelte en gaat over in een achtbaan met meerdere lanceringen. Om even een vergelijking te geven, Revenge of the Mummy is 13,5 meter hoog, de achtbaan in Qatar wordt 60 meter hoog.

 

Premier Rides zal de achtbaan ontwerpen, maken, vervoeren en bouwen. Ondertussen zijn de eerste stukken track al verscheept, deze hebben een rode kleur. Premier Rides denkt ongeveer 100 transporten nodig te hebben om de volledige track ter plaatse te krijgen. De achtbaan moet klaar zijn tegen 31 mei 2018.

premierrides-trackshippingtodoha

Ook zal de achtbaan de inzittenden een adembenemend uitzicht geven over de stad Qatar en dat in een gecontroleerd klimaat. In de Doha Oasis komt er naast het overdekte pretpark dat Adventure Island zal noemen, ook verschillende winkels, woningen en restaurants.

 

Bron: Premier Rides & newsplusnote, rcdb