Noodlijdend pretpark Lightwater Valley gered door Brighton Pier Group

Er is goed nieuws naar buiten gekomen voor het Engelse pretpark Lightwater Valley. Het pretpark zat in moeilijke papieren en is nu overgekocht door de Brighton Pier Group. Lightwater Valley is een gekend pretpark in de achtbaanwereld omwille van de Ultimate, de langste achtbaan van Europa en de tweede langste achtbaan ter wereld.

 

De afgelopen jaren ging het van kwaad naar erger met het Engelse pretpark Lightwater Valley. De problemen voor het park begonnen toe te nemen toen in mei van 2019 een zesjarige jongen uit de achtbaan Twister viel. Als bij wonder overleefde het kind de vreselijke gebeurtenis maar het was duidelijk dat het pretpark de traumatische gebeurtenis niet goed verteerde.

 

Van vijf naar twee achtbanen:

Dat jaar sloten twee van de vijf achtbanen voorgoed. Het ging om de wilde muis met draaiende karretjes Twister, en de indoor Schwarzkopf achtbaan Raptor Attack. Maar dat was niet alles want ook de Ultimate, de langste achtbaan van Europa en de blikvanger van het park, blijft sinds eind 2019 buiten werking in het pretpark staan. Hierdoor verloor het pretpark haar 3 belangrijkste achtbanen en bleven er slechts nog twee kinderachtbanen over.

 

Ook andere grote attracties verdwenen:

Maar niet alleen de achtbanen moesten er aan geloven, want ook de meeste grote attracties in het uitgestrekte pretpark verdwenen. Dit was onder andere het geval met de 30 meter hoge starflyer Apollo, de KMG Afterburner Eagle’s Claw en het looping schommelschip Black Pearl. Ook de waterattractie Wild River Rapids verdween uit het park.

Al deze achtbanen, thrillrides en waterattracties werden niet vervangen door waardige alternatieve attracties. Als troost plaatste het pretpark enkele kinderattracties terug. Dat ook de Ultimate voor het tweede jaar op rij niet geopend werd en zonder een concrete toekomstvisie voor de achtbaan naar buiten te brengen, liet nog maar eens blijken dat het alles behalve goed ging met het Engelse pretpark.

 

Overname door Brighton Pier Group:

Ondertussen is vrij onverwacht het nieuws naar buiten gekomen dat het pretpark is overgenomen door de Brighton Pier Group. Hiervoor moest de groep slechts 5 miljoen pond betalen, omgerekend 5,82 miljoen euro, een echt koopje dus. 4 miljoen pond werd meteen betaald, 1 miljoen pond volgt later.

De Brighton Pier Group heeft naast Lightwater Valley ook Brighton Palace Pier in handen, een pretpark met meerdere attracties en achtbanen helemaal aan de andere kant van het land. Daarnaast bezit het ook de 8 indoor minigolfbanen van Paradise Island Adventure Golf en 9 bars.

 

Nieuwe investeringen:

De vorige eigenaars van Lightwater Valley kondigde begin dit jaar aan het pretpark te zullen omvormen naar een kinderpretpark. Een bizarre beslissing voor een park die in een streek gelegen is met weinig inwoners en die het dus moet hebben van bezoekers die bereid zijn om iets verder te rijden voor interessante attracties te doen.

Maar gelukkig hebben de nieuwe eigenaren van Lightwater Valley een veel ambitieuzer plan met het park. Zij willen van Lightwater Valley opnieuw een belangrijke vrijetijdsbestemming maken in het graafschap Yorkshire en omstreken.

De Brighton Pier Group wilt het pretpark verder gaan ontwikkelen en kijken al uit naar toekomstige investeren in het park en de uitbreiding van het attractieaanbod. De groep ziet ook mogelijkheden in de pandemie en denkt extra bezoekers te kunnen trekken die dit jaar niet naar het buitenland op vakantie zullen gaan maar in eigen land verschillende dagactiviteiten zullen doen. Ook geloven ze dat de ligging en locatie van Lightwater Valley mogelijkheden biedt voor nu en de verre toekomst.

 

 

Bronnen: Ride Rater, Brighton Pier Group, rcdb

Foto: Wikipedia