Euro Park transformeert tot Fabrikus World en pakt groots uit

Het Franse pretpark Euro Park ondergaat dit jaar een complete transformatie. Het pretpark zal vanaf nu door het leven gaan als Fabrikus World. Het breidt ook uit in attractieoppervlakte en pakt uit met meerdere nieuwe attracties waaronder ook een achtbaan.

 

Euro Park in Vias Plage is een van de vele zogenaamde lunaparken aan de Zuid-Franse kust. Dit zijn eigenlijk een soort van permanente kermissen die enkel ’s avonds tijdens de zomermaanden geopend zijn. Euro Park is een van de grootste en meest indrukwekkende in zijn soort en behoort absoluut tot de top van de avondpretparken. Euro Park heeft ook heel wat grote attracties die er vast staan, zoals verschillende thrillrides, waterattracties en achtbanen waaronder een looping coaster.

 

Fabrikus World:

Maar dit jaar werd Euro Park overgekocht door een nieuwe eigenaar die heel wat vernieuwingen heeft aangekondigd. Om te beginnen veranderd Euro Park van naam en wordt het omgedoopt tot Fabrikus World. De komende jaren staat er een complete renovatie van het pretpark gepland. Er zal een verbetering van de infrastructuur komen, waaronder die van de horeca, de ingangen van het park, de omgeving rond het pretpark en een nieuwe indeling van de standplaatsen voor de verschillende attracties.

Daarnaast wordt er gewerkt aan een nieuw concept om het park van een vaste kermis naar een vast pretpark om te vormen met een langer seizoen, waarbij het pretpark ook buiten de zomermaanden geopend is. Verder komt er ook een all-in formule waarbij je één keer betaalt om alle attracties te mogen doen. De formule zal echter niet geldig zijn tijdens de zomermaanden. Helaas zal vanaf nu de toegang van het park in de zomermaanden niet meer gratis zijn maar 10 euro kosten. Verder wordt er een bracelet geïntroduceerd waarop geld geladen kan worden zodat de financiën van het park centraal geregeld worden en niet meer bij elke exploitant apart gebeuren.

 

Parkuitbreiding en nieuwe attracties:

Een van de belangrijkste nieuwigheden is dat het park wordt uitgebreid met extra attractieoppervlakte. Hiervoor wordt het stuk achter de achtbaan Eurospeed in gebruik genomen waardoor het pretpark in totaal een hectare groter wordt. Bij het nieuwe stuk park achter de Eurospeed zal eveneens een nieuwe ingang komen waar ook een extra parking gebouwd wordt.

Er komen een heleboel nieuwe attracties naar het park. Zo zal dit jaar voor het eerst de Crazy Mouse van de Franse exploitant Père Degousée opgesteld worden in het park. Het gaat om een wilde muis achtbaan met draaiende karretjes die de oude wilde muis achtbaan in het park vervangt, dit was de Memphis Coaster van de Franse exploitanten Lentz en Boursier.

Ook de tripride Planet Rock die volledig in het teken staat van ACDC, de jumper Mirage van Danion en een 40 meter hoog reuzenrad worden voor het eerst opgesteld in het park. Daarnaast zal de Star Wars van Moulin dit jaar opnieuw terugkeren naar het park en hetzelfde geldt voor de Break Dance Rock ’n Roll.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is worden twee toppers vanuit het Nederlandse en Duitse kermiscircuit voor het eerst in de geschiedenis naar het zuiden van Frankrijk gehaald. Zowel de 65 meter hoge Infinity alsook de 80 meter hoge starflyer Aeronaut, die beiden uitgebaat worden door het exploitanten duo Hoefnagels en Deinies, zullen opgesteld worden in Fabrikus World.

Bronnen: Fabrikus World, Paul Topscan, Les Fêtes de Provence et d’Ailleurs, FunFair Tour

Foto’s: Fabrikus World, Paul Topscan, Les Fêtes de Provence et d’Ailleurs