Liseberg heropent na een sluiting van 520 dagen

Na exact 520 dagen was het eindelijk zover voor het Zweedse pretpark Liseberg. Ze mochten op donderdag 3 juni terug hun deuren openen en hun eerste gasten terug ontvangen. Uiteraard moet het park rekening houden met enkele strenge maatregelen. Zo mag er maar een beperkt aantal gasten binnen in het park.

 

Het Zweedse pretpark Liseberg mag opgelucht ademhalen want het mag na exact 520 dagen terug zijn deuren openen. In 2020 mocht geen enkel Zweeds pretpark zijn deuren openen vanwege de coronacrisis die wereldwijd heerste. Ook dit jaar moesten de Zweedse pretparken weer lang wachten. Maar vanaf dinsdag 1 juni mochten de Zweedse pretparken terug open. Het eerste park in Zweden dat terug openging was Gröna Lund, zij deden hun deuren open op woensdag 2 juni. Een dag later op 3 juni was het de beurt aan Liseberg.

 

De opening van Liseberg ging gepaard met heel wat nieuwigheden. Zo heeft het park heel wat geïnvesteerd in hun belangrijkste gasten, kinderen. Zo is er bijna 20 miljoen euro geïnvesteerd in attracties voor kinderen aldus Andreas Andersen, de CEO van het park.

Zo is er het nieuwe gebied Kaninlandet, wat konijnenland betekent. In dit nieuwe gebied kun je er een nieuwe darkride vinden, Underland genaamd. Dit op maat gemaakt project door Quarryfold Studios, P&P Projects, Gosetto en Lifeformations neemt je mee op een ondergronds avontuur door de geheime wereld van de konijnen.

 

Naast de nieuwe darkride Underland is er ook de gerenoveerde rivierrit Morotsresan. In Morotsresan maak je een boottocht tussen groene en lekkere groenten. Kortom alles wat een konijn lekker vindt. Verder is er ook een nieuw podium en een restaurant. Uiteraard in een konijnenthema.

 

Het park heeft ook geïnvesteerd in de horeca van het park want er zijn ook nog eens 2 nieuwe restaurants geopend in het park. Restaurant 1923 neemt je mee naar de bijna 100-jarige geschiedenis van het park. Het restaurant in art deco stijl biedt een menu aan met gemoderniseerde klassiekers. Daarnaast is er ook een terras met 2 verdiepingen die zicht bieden op het hoofdpodium.

Dan is er ook nog het tweede restaurant The Green Room. Dit restaurant werd geopend in 2015 als werelds eerste vegetarische pretparkrestaurant. Het restaurant gaat nu enkel 100% plantaardige gerechten serveren. Daarnaast wil het restaurant streven naar 0% voedselverspilling én biedt het zelfgemaakte gerechten met lokale biologische producten. Vegetariërs zijn hier dus meer dan welkom!

Bron & Foto’s: Liseberg