Barry’s Amusements pretpark sluit de deuren en zoekt overnemer

Slecht nieuws voor de Noord-Ierse pretparkfans. Het grootste pretpark van de regio, Barry’s Amusements, gaat ook dit jaar niet opnieuw open. Er wordt al een tijd gezocht naar een overnemer voor het pretpark, maar die zoektocht loopt moeilijk door de coronacrisis.

 

Barry’s Amusements pretpark, gelegen in Noord-Ierland, bleef heel 2020 gesloten voor het publiek. Eind vorig jaar werd de grootste achtbaan van het pretpark al te koop aangeboden op het internet en nu heeft de familie Trufelli, de eigenaren van Barry’s Amusements, laten weten dat het volledige pretpark te koop staat.

“Sinds oktober 2019 heeft de familie Trufelli getracht Barry’s Amusements als pretpark te verkopen. Dit is een intensief proces geweest dat werd gehinderd door de coronapandemie en de daaruit voortvloeiende economische omstandigheden”, is te lezen op de website van het park.

“Als we terugkeren naar een gunstiger economisch klimaat, is het onze bedoeling om het bedrijf opnieuw op de markt te brengen voor verkoop. Hoewel wij hopen dat we in staat zullen zijn een nieuwe eigenaar voor het pretpark te vinden, houden we ook rekening met de mogelijkheid dat we geen koper zullen vinden”.

Daarom heeft de familie het bedrijf “Savills en Philip Tweedie & Company” aangesteld om de verkoop te regelen. Er zijn twee opties, indien er een nieuwe eigenaar gevonden kan worden zal het pretpark samen met de attracties verkocht worden, maar het is ook mogelijk dat het pretpark aan een projectontwikkelaar zal verkocht worden en dat Barry’s Amusements dus voorgoed verdwijnt. Tijdens het verkoopproces van het pretpark zal Barry’s Amusements niet geopend worden.

Barry’s Amusements opende voor het eerst haar deuren in 1925. De eerste achtbaan van het park was de houten achtbaan Dipper die opende in 1939 en afkomstig was uit Duitsland. Een storm blies de achtbaan echter weg in 1942 en deze werd nooit heropgebouwd door het gebrek aan hout tijdens de tweede wereldoorlog.

Vandaag de dag heeft Barry’s Amusements twee achtbanen. De kinderachtbaan Speedy Mouse met de Big Apple lay-out gebouwd door Pinfari en Barry’s Big Dipper, een Pinfari looping coaster van het type Zyklon ZL42.

 

Bron: Barry’s Amusements