Barry’s Amusements sluit definitief de deuren: Geen overnemer gevonden

Slecht nieuws voor de Noord-Ierse pretparkfans. Het grootste pretpark van de regio, Barry’s Amusements, zal geen doorstart maken en wordt voorgoed gesloten. De eigenaars van het park hadden gehoopt om een overnemer te vinden, maar die werd niet gevonden. Een projectontwikkelaar heeft nu de locatie gekocht.

 

Zoektocht naar overnemer loopt stroef:

Barry’s Amusements pretpark, gelegen in Noord-Ierland werd in oktober 2019 te koop gezet. De familie Trufelli, de eigenaren van Barry’s Amusements die het park al sinds de opening in 1925 in handen hadden, heropende het pretpark in 2020 niet meer. Ondertussen werd met alle moeite gezocht naar een overnemer voor het park, maar die zoektocht liep alles behalve vlot.

“Sinds oktober 2019 heeft de familie Trufelli getracht Barry’s Amusements als pretpark te verkopen. Dit is een intensief proces geweest dat werd gehinderd door de coronapandemie en de daaruit voortvloeiende economische omstandigheden”, is te lezen op de website van het park.

 

Rijkste man van Noord-Ierland:

Maar na een zoektocht van anderhalf jaar werd geen enkele overnemer gevonden voor het pretpark. Daarom werd besloten om de gronden te verkopen als ontwikkelingsgronden in plaats van als een recreatiebestemming. Dit had meteen een groot succes en er werd sterk boven de vraagprijs geboden.

Het is de heer Herbert, de rijkste man van Noord-Ierland, die het terrein van 2,23 hectaren kocht. Hij en zijn vrouw Lesley hebben aanzienlijke belangen in woningbouw en commercieel vastgoed. De multimiljonairs zijn vooral bekend van de fastfoodketen KFC. Ze hadden in 40 jaar de grootste KFC-franchise van het Verenigd Koninkrijk opgebouwd en verkochten vorig jaar de 146 vestigingen voor een onbekend bedrag.

 

Barry’s Amusements:

Barry’s Amusements opende voor het eerst haar deuren in 1925. De eerste achtbaan van het park was de houten achtbaan Dipper die opende in 1939 en afkomstig was uit Duitsland. Een storm blies de achtbaan echter weg in 1942 en deze werd nooit heropgebouwd door het gebrek aan hout tijdens de tweede wereldoorlog.

Tot eind 2019 had Barry’s Amusements twee achtbanen. De kinderachtbaan Speedy Mouse met de Big Apple lay-out gebouwd door Pinfari en Barry’s Big Dipper, een Pinfari looping coaster van het type Zyklon ZL42.

 

Bron: BBC