Grootste achtbaan van Noord-Ierland te koop aangeboden

Slecht nieuws voor de Noord-Ierse pretparkfans. Het land heeft al weinig achtbanen en momenteel is de grootste ervan te koop aangeboden. Het gaat om een looping coaster van de Italiaanse fabrikant Pinfari. De achtbaan heeft de naam Barry’s Big Dipper en is gelegen in Barry’s Amusements.

 

Het Noord-Ierse pretpark Barry’s Amusements heeft haar grootste achtbaan te koop aangeboden op rideszone, een tweedehandswebsite voor attracties. De verkoop wordt geregeld door Fabbri Rides uit Italië.

Het gaat om de achtbaan Barry’s Big Dipper die in 2002 naar het park kwam. Dit is een Zyklon rollercoaster van het type Z42 gebouwd door de Italiaanse fabrikant Pinfari. Deze achtbaan heeft een parcours van 365 meter en is 11 meter hoog. Het spectaculairste moment tijdens de rit is de looping van 9,7 meter hoog.

 

Barry’s Big Dipper is de grootste achtbaan van Noord-Ierland. Noord-Ierland is geen onderdeel van Ierland. Het vormt tezamen met Groot-Brittannië (Engeland, Wales, Schotland) het grootste deel Verenigd Koninkrijk.

 

Bron: rideszone