Heropening Nederlandse pretparken en dierenparken op 11 mei gaat niet door

Alweer slecht nieuws voor de Nederlandse pretparken, dierenparken, waterparken en musea. De geplande heropening op dinsdag 11 mei gaat niet door. Dat heeft het kabinet zonet bekendgemaakt. Hiermee valt alweer een belangrijk verlengd weekend in het water.

 

Opnieuw slecht nieuws voor de Nederlandse parken. Daar heeft het kabinet zonet laten weten dat de versoepelingen die gepland stonden voor dinsdag 11 mei, niet zullen doorgaan. De reden hiervoor is dat de druk op de ziekhuizen gestabiliseerd is, maar de gewenste daling van de cijfers is nog niet genoeg ingezet om nieuwe versoepelingen mogelijk te maken.

Hierdoor kunnen de pretparken, dierenparken, waterparken en musea niet geopend worden op 11 mei. Zo valt voor de parken en hun fans na het belangrijke paasweekend en Koningsdag nu ook het Hemelvaartsweekend in het water.

De persconferentie die maandag zou plaatsvinden en waarop de versoepelingen zouden worden bekendgemaakt, is eveneens afgelast. Volgende week bekijkt het kabinet opnieuw of er versoepelingen mogelijk zijn. De eerst volgende kans op een heropening wordt dan 18 mei, net voor het belangrijke Pinksterweekend op 22, 23 en 24 mei.

 

Bronnen: looopings, telegraaf