Nieuwe heropeningsdatum Belgische pretparken bekendgemaakt

Nadat de heropeningsdatum voor de Belgische pretparken op 1 april was ingetrokken, is er nu een nieuwe openingsdatum bekendgemaakt. Dit wordt zaterdag 8 mei, maar er zijn wel een aantal voorwaarden aan gekoppeld.

 

Terwijl de Belgische dierenparken en musea al maanden geopend zijn, werd de voorziene heropening van de Belgische pretparken op 1 april geschrapt wegens de stijgende coronacijfers. Bij het schrappen van de heropeningsdatum werd er destijds geen nieuwe datum gegeven waardoor we allen in spanning moesten blijven afwachten. Maar nu hebben we een vooruitzicht gekregen.

De Belgische pretparken zullen vanaf zaterdag 8 mei de deuren mogen openen, een dikke maand later dan origineel aangekondigd dus. Maar er zijn wel belangrijke voorwaarden aangekoppeld. Zo moeten minstens zeven op de tien 65-plussers al ingeënt zijn en moet de situatie op intensieve zorg versoepelingen toelaten.

Hoeveel bedden er op intensieve zorg nog bezet zullen mogen zijn, is nog niet bekendgemaakt. Vandaag de dag zijn er 945 bedden op intensieve zorg ingenomen door COVID-19 patiënten terwijl in februari dit er nog minder dan 300 waren. Er liggen in totaal ook meer dan 3000 personen met het coronavirus in het ziekenhuis terwijl in februari dit maar de helft was.

Daarnaast zijn momenteel 82,01% van de 85-plussers gevaccineerd met minstens 1 spuitje. Bij de 75- tot 84-jarigen gaat dit om 77,27% en bij de 65- tot 74-jarigen gaat dit momenteel om 26,53% die een prikje gekregen hebben. In totaal is 16,76% van de Belgische bevolking minstens deels gevaccineerd en 5,49% volledig.

 

Bron: HLN // Foto: HLN, Walibi Belgium