Bezoekersaantallen Walibi Rhône-Alpes op weg naar een verdubbeling

De laatste jaren werd er enorm veel geïnvesteerd in Walibi Rhône-Alpes, het Franse Walibi-pretpark van Compagnie des Alpes. De bezoekersaantallen stegen dan ook enorm en nu hoopt men tegen 2022 de bezoekersaantallen van 2015 te verdubbelen.

 

Het mag dan de kleinste Walibi-vestiging zijn, het Franse park heeft de afgelopen jaren indrukwekkende resultaten geboekt. Het jaarlijkse bezoekersaantal klom van 350.000 in 2015 naar 550.000 bezoekers in 2019. Dit is het gevolg van de vele investeringen in het park de afgelopen jaren.

De eerste veranderingen kwamen in 2016 met de lancering van het Explorer Adventure gebied en een houten achtbaan genaamd Timber. “We wilden niet een te groot risico nemen door een grote stalen achtbaan te bouwen,” zegt Julien Simon, creatief manager binnen Compagnie des Alpes. “Maar we wilden toch een soort statement maken. Op dat moment waren er slechts twee andere houten achtbanen in Frankrijk. Timber was de juiste beslissing, en hij is erg populair.”

Nieuwe attracties en themagebieden volgden, waaronder Festival City met verschillende Zamperla-attracties en een Gerstlauer Infinity Coaster genaamd Mystic. Nieuw in 2020 was AirBoat, Europa’s eerste NebulaZ-attractie van Zamperla. Dit jaar wordt de zone rond de Boomerang-achtbaan aangepakt.

Het laatste stukje van de puzzel wordt de herontwikkeling van het voormalige waterpark Aqualibi tot Exotic Island. Met zowel een binnen- als buitengedeelte zal dit vanaf 2022 geïntegreerd worden met het hoofdpretpark. Tegen de tijd dat de totale transformatie van Walibi Rhône-Alpes is voltooid, hoopt men het jaarlijkse bezoekersaantal op 700.000 te brengen. Dit zou dus een verdubbeling van de bezoekersaantallen zijn van voor de transformatie van het park.

 

Bron: Booloop

Foto: Walibi Rhône-Alpes