Nieuwe naam en thema voor boomerang-achtbaan in Walibi Rhône-Alpes

Het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes is al enkele jaren bezig met een rebranding van het gehele par. Zo kwamen er verschillende nieuwe themagebieden en heel wat nieuwe attracties. Dit jaar werkt men verder aan de Festival Zone, maar krijgt ook de boomerang-achtbaan een nieuw thema en naam.

 

De boomerang-achtbaan van Walibi Rhône-Alpes krijgt vanaf dit jaar de naam Generator. Hierbij hoort ook een nieuw steampunk thema, dat aansluit op de Explorer Adventure zone, waarin ook de achtbanen Woodstock Express en Timber behoren. De kleur van de baan zal veranderd worden naar een lichtblauwe track met bruine supports.

 

Generator opende in 1988 onder de naam Boomerang. Ze werd gebouwd door Vekoma en heeft een hoogte van 35,5 meter, een lengte van 285 meter en bevat drie inversies. Die inversies zijn een cobraroll en een looping. Deze baan leg je zowel voorwaarts als achterwaarts af, waardoor je zesmaal overkop gaat. In 2014 introduceerde het park de Music Battle met de bijhorende mascottes en veranderde de naam van de baan naar EqWalizer. Dat jaar ontving de baan ook een nieuw treintje van Sunkid Heeghe, waarbij je geen schouderbeugels meer hebt, maar heupbeugels.

 

Bron en foto: Walibi Rhones-Alpes