Ravensburger Spieleland start voorbereidingswerken voor nieuwe achtbaan

Het Duitse pretpark Ravensburger Spieleland, dat volledig in het teken staat van de gelijknamige gezelschapsspellen, zal dit jaar uitpakken met haar eerste achtbaan. Het wordt niet zomaar een achtbaan, het wordt namelijk een achtbaan met unieke Hamster Wheel karretjes, iets wat nog nooit eerder gebouwd werd in Europa.

 

Ravensburger Spieleland is een Duits pretpark gelegen nabij Ravenburg, niet ver van de Bodensee en de Zwitserse grens. Het park zal dit jaar uitpakken met haar eerste achtbaan en hoopt zo het slechte seizoen van 2020 snel te vergeten. De nieuwe achtbaan wordt niet zomaar een achtbaan, het wordt er eentje van het type Big Air Coaster dat wordt gebouwd door de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group, een type dat in het najaar van 2019 gepresenteerd werd op de IAAPA expo in Orlando (International Association of Amusement Parks and Attractions) waar fabrikanten van over heel de wereld samen komen om hun nieuwste attracties en creaties te presenteren.

Dit type achtbaan heeft op zich een bescheiden lay-out, maar de bijzondere treinen zorgen voor de unieke beleving. Drie van de vijf karretjes zijn normaal draaiende karretjes, maar de andere twee karretjes zijn karretjes die draaien rond hun horizontale as, waardoor de bezoekers meerdere keren tijdens de rit overkop gaan. Dit type van karretje wordt een Hamster Wheel karretje genoemd.

 

Voor Ravensburger Spieleland wordt het de eerste attractie met een looping. Het parcours zelf wordt 90 meter lang en zal meerdere keren afgelegd worden. In tegenstelling tot het prototype zal dit exemplaar worden uitgerust met twee karretjes die overkop kunnen gaan in plaats van 1. Het draaien van de karretjes wordt mechanisch in gang gezet waardoor de inzittenden overkop gaan. Het verdere ronddraaien van de karretjes gebeurt voor de rest op zwaartekracht en kan dus elke rit anders zijn.

 

Bouwwerkzaamheden:

De achtbaan werd begin februari al volledig opgebouwd in de fabriek van SBF Visa Group in Italië. Ondertussen is de fabrikant ook bezig met het maken van de karretjes die op de rollercoastertrein zullen komen. In Duitsland is Ravensburger Spieleland dan weer bezig met de voorbereidingswerken voor de achtbaan. Het terrein werd bouwklaar gemaakt en de funderingen werden al geplaatst.

GraviTrax:

De naam van de rollercoaster wordt GraviTrax en zal gethematiseerd worden naar het gelijknamige knikkerbaanspeelgoed.

 

Foto’s: Ravensburger Spieleland