Nieuwe achtbaan GraviTrax voor Ravensburger Spieleland in opbouw

Het Duitse pretpark Ravensburger Spieleland opent dit jaar haar allereerste achtbaan met GraviTrax. Het wordt niet zomaar een achtbaan, het wordt namelijk een achtbaan met unieke treintjes, die nog nooit eerder gebouwd werden in Europa.

 

Ravensburger Spieleland gunt haar bezoekers een eerste voorsmaakje van de nieuwe achtbaan GraviTrax, die er dit jaar zal openen. De baan wordt momenteel gefabriceerd bij de Italiaanse attractiebouwer SBF Visa Group.

 

 

GraviTrax

GraviTrax wordt een Europese primeur van het nieuwe type achtbaan dat de fabrikant de Big Air Coaster noemt. De baan op zich heeft geen verbluffende statistieken en heeft een eenvoudige ovaalvorm met enkele kleine heuveltjes. Toch wordt een ritje ongetwijfeld eentje om niet te onderschatten door de speciaal ontworpen treintjes.

Het treintje krijgt namelijk twee karretjes die overkop kunnen gaan. Het draaien van de karretjes wordt mechanisch in gang gezet waardoor de inzittenden overkop gaan. Het verdere ronddraaien van de karretjes gebeurt voor de rest op zwaartekracht en kan dus elke rit anders zijn.

De naam van deze achtbaan verwijst naar een speciaal soort bouwdoos waarmee men een knikkerbaan kan bouwen, waarbij men de zwaartekracht gebruikt om een knikker te laten voortbewegen.

Hieronder kan je een video bekijken van het prototype van dit achtbaantype dat op de IAAPA expo (International Association of Amusement Parks and Attractions) van 2019 in Orlando werd voorgesteld aan het publiek.

 

Bron en foto: Ravensburger Spieleland