Blackpool Pleasure Beach vervangt grote stukken track van Big One

Vorige winter begon het Britse pretpark Blackpool Pleasure Beach aan een gedeeltelijke retrack van de iconische achtbaan Big One. Grote delen van de track werden hierbij vervangen, ook deze winter gaat het park verder met opnieuw enkele nieuwe trackdelen te plaatsen.

 

Eind vorig jaar deelden we al een video waarop we zagen hoe grote stukken track van de Big One verwijderd werden. Ondertussen zijn de gloednieuwe trackdelen aangekomen en worden ze geïnstalleerd. Fanclub Pleasure Beach Experience kon enkele foto’s maken van dit hele gebeuren. Het park zet zo het vernieuwingsproces verder, waar ze vorig jaar aan begonnen was.

Big One

Big One opende in 1994 in Blackpool Pleasure Beach, toen nog onder de naam Pepsi Max Big One, genoemd naar de sponsor. De achtbaan werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Arrow Dynamics, dat ondertussen failliet ging. De achtbaan heeft een hoogte van 65 meter en een lengte van 1675 meter. Over de baan rijden drie treintjes aan een maximumsnelheid van 119 km/u.

De Big One pakte bij opening het record voor snelste achtbaan van Europa welke ze 7 jaar lang in handen hield. Daarnaast was de achtbaan bij opening de 2de hoogste achtbaan in de wereld en de hoogste van Europa.

 

Bron : Pleasure Beach Experience