Opnieuw dodelijk ongeluk in Frans pretpark

De pretparkwereld wordt andermaal met verstomming geslagen. Nog geen 48 uur na het dodelijk ongeval in Parc Saint Paul is er opnieuw iemand gestorven in een Frans attractiepark. Het gaat om een medewerker van Family Park die geraakt werd door een achtbaantrein.

 

Maandag 6 juli 2020 zal ingaan als een zwarte dag voor het Franse pretpark Family Park. Op 1 juli was het pretpark nog maar net geopend op haar nieuwe locatie, nadat het deze winter verhuisd was van Saint-Martin-le-Beau naar Mons, beide gelegen in de regio Centre-Val de Loire in het westen van het land.

Het ongeluk speelde zich af bij de gloednieuwe achtbaan Gold Rush die gered werd uit het voormalige Britse pretpark Loudoun Castle. Het gaat om een rollercoaster van het type Four Man Bob en is in totaal 6,5 meter hoog. De attractie werd oorspronkelijk gebouwd in de jaren tachtig door de Duitse fabrikant Zierer.

Een 63-jarige medewerker, oorspronkelijk afkomstig uit het noorden van Frankrijk, werd gegrepen door de trein van Gold Rush. De man kreeg een hartstilstand en stierf aan zijn verwondingen. Het is een erg zware klap voor het park en de nabestaanden. De man was aan zijn tweede seizoen bezig bij Family Park. Gold Rush werd meteen verzegeld door de politie zodat het forensisch onderzoek kan gebeuren. Het personeel van het park heeft psychologische bijstand gekregen.

 

 

Dodelijk ongeluk Parc Saint Paul:

Het ongeval gebeurde amper 48 uur na een ander dodelijk ongeval in het Franse pretpark Parc Saint Paul. Daar stierf een jonge vrouw nadat ze uit de achtbaan Formule 1 was gevallen. Het is al de tweede keer dat een vrouw om het leven kwam op deze achtbaan. Ook in 2009 viel een vrouw uit Formule 1 en ook toen overleefde ze het ongeval niet. Sindsdien werden er extra gordels in de treintjes geïnstalleerd.

 

Bron: starparc.be