Unieke achtbaan Mission Ferrari opent dit jaar in Ferrari World

Ferrari World Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten heeft bevestigd dit jaar de wereldunieke achtbaan Mission Ferrari eindelijk te openen. Het prototype had normaal al in 2015 haar rondjes moeten draaien maar de opening liep zoveel vertraging op dat fans de achtbaan ondertussen Mission Impossible zijn gaan noemen.

 

Eerste SFX coaster ter wereld:

Mission Ferrari wordt ongetwijfeld een zeer spectaculaire achtbaan en het prototype van de SFX coaster. De SFX coaster is een vernieuwd concept van Dynamic Attractions en combineert een achtbaan met een darkride. Daarbij kan de attractie overweg met heel wat speciale elementen zoals een Vertical Track Drop, Tilt Drop, Gyro Table en een Side Slide. In onderstaand filmpje krijg je een beeld van wat de mogelijkheden van een SFX coaster zijn.

 

Mission Ferrari:

De SFX coaster in Ferrari World zal 2 van deze speciale elementen bevatten. Zowel de track drop als het tilt element zullen verwerkt worden in de achtbaan. Daarbovenop komen er nog eens 5 LSM launches tot maximaal 72 km/u. De achtbaan zal zowel een gedeelte in het licht als in het donker hebben. Er zullen twee 3D-schermen geplaatst worden en de achtbaan zal waarschijnlijk twee keer overkop gaan. De totale lengte van Mission Ferrari wordt 541,8 meter.

Ondertussen is ook duidelijk geworden dat de eerste testritten op de achtbaan in november 2018 plaatsvonden, maar dit nieuws bleef lang onder de radar van de pretparkfans. Begin vorig jaar, net voor de uitbraak van de coronacrisis, had de CEO al laten weten dat Mission Ferrari in 2020 zou openen, maar COVID-19 stak daar dus een stokje voor. Daarom zal de achtbaan nu dit jaar openen.

Alles over Mission Ferrari kan je hier ontdekken.

 

 

Dynamic Attractions:

Dynamic Attractions is een fabrikant die al langer mee draait in de pretparkwereld maar tot nog toe meer op de achtergrond bleef. In het verleden bouwde ze twee achtbanen onder hun eigen naam. Beide voor de Disney groep, het gaat om de “Big Thunder Mountain Railroad” en de “Space Mountain” in Disneyland Anaheim.

Mission Ferrari is niet de enige SFX Coaster die de Canadese fabrikant aan het bouwen is. Ook in het nieuwe Genting SkyWorlds themapark zal een SFX Coaster openen. Deze zal de naam Alien Vs Predator krijgen. Ook deze opening laat ondertussen al verschillende jaren op zich wachten, maar dit komt door dat de opening van het pretpark al meerdere malen is uitgesteld wegens de Disney Group die zich terug trok uit het project, net voor de opening er van. Dit bracht de nodige rechtszaken met zich mee. Momenteel is de nieuwe openingsdatum voorzien voor 2023.

 

 

Bron: thrilltalk

Foto: CoastersWorld