Bouwer in de kijker: Dynamic Attractions

Dynamic Attractions is een Canadese bouwer van simulators en andere attracties waarbij beleving centraal staat. Zo bouwde Dynamic Attractions bijvoorbeeld het Flying Theater van Futuroscope.

 

Dynamic Attractions is een zusterbedrijf van Dynamic Structures dat opgericht werd in 2011 voor het vervaardigen van attracties. Het bedrijf stapte in de pretparkindustrie nadat een ingenieur van het Keck Observatory-project het bedrijf om hulp vroeg bij herstellingswerken van een achtbaan. De baan kampte namelijk met metaalmoeheid. Dit project leidde tot meerdere projecten, waaronder ook enkele voor Walt Disney. Zo mocht het bedrijf het systeem ontwikkelen voor attracties als Soarin’ Over California en Test Track.

 

 

Attracties

All Terrain Darkride

Deze attractie  combineert het offroad rijden met een spannend themapark avontuur. Het voertuig kan ruige terreinen aan, op steile hellingen rijden en geeft zelfs airtime wanneer het moeilijke manoeuvres maakt. Het grote verschil met andere systemen is dat de acties die gebeuren ook echt zijn en niet gesimuleerd worden. Er is ook geen track nodig. Hierdoor lijkt het alsof er geen grenzen zijn aan wat dit voertuig kan. Er werden technieken toegepast die ook voorkomen bij moderne legervoertuigen, zoals een geavanceerd GPS-systeem en hoogtechnologische batterijen.

Passagiers kunnen ook zelf achter het stuur kruipen. Een ingebouwd systeem zorgt ervoor dat voertuigen nooit zullen botsen.

 

 

Dynamic Motion Theatre

Deze attractie bestaat uit een groot platform dat dienst doet als cinemazaal. Het wordt geplaatst voor een groot scherm en kan alle kanten op bewegen. Zo volgt het alle bewegingen die in de film gemaakt worden.

 

 

SFX Coaster

De SFX coaster is een vernieuwd concept van Dynamic Attractions en combineert een achtbaan met een darkride. Dit type achtbaan heeft tal van speciale elementen. Zo kan er een dropsectie in voorkomen, een tiltsectie enzoverder. Voor de Darkride elementen worden grote schermen gebruikt waarop videobeelden geprojecteerd worden.

 

 

Flying Theatre

Passagiers zien een film op een groot bol scherm en vliegen doorheen de ervaring. Het gevoel van vliegen wordt versterkt door speciale effecten. Men zit op een groot platform dat met behulp van een hydraulisch systeem bewegingen maakt.

 

 

Flight Cycle

De Flight Cycle lijkt een beetje op het Flying Theatre. Het grote verschil is dat men hier plaatsneemt op een stoeltje in de vorm van een motorfiets. Bezoekers kunnen met dit attribuut de gebeurtenissen in de geprojecteerde videobeelden ‘besturen’, gaande van een fiets tot zelfs een draak.

 

 

Robotic Arm Ride

Deze attractie bestaat uit een robotarm met daarop stoeltjes gemonteerd. De arm zorgt voor bewegingen, terwijl de inzittenden voor een groot bolvormig scherm zitten. Om nog dynamischer te zijn beweegt deze arm zich op een rail, waardoor meerdere bewegingen gecreëerd kunnen worden.

 

 

Bron: Dynamic Attractions