Bouwaanvraag voor London Resort van £ 2,5 miljard is positief onthaald

Er lijkt steeds meer kans te zijn dat het 2,5 miljard pond kostende themapark, The London Resort, dat in de buurt van de Engelse hoofdstad Londen gebouwd zal worden, er effectief zal komen. De bouwplannen die eind vorig jaar werden ingediend, zijn positief onthaald door de gemeente!

 

Het London Resort is een toekomstig themapark en resort in Swanscombe in het Engelse graafschap Kent, in de buurt van Londen. Het project werd voor het eerst aangekondigd op 8 oktober 2012. Op de symbolische datum 31 december 2020 werden bouwplannen ingediend. Ondertussen werden de bouwplannen positief onthaald door de gemeente. Als de plannen effectief worden goedgekeurd, is het de bedoeling dat de bouwwerkzaamheden in 2022 van start zullen gaan. De poorten van het eerste pretpark zouden dan openen in 2024 en een tweede pretpark moet de deuren openen tegen 2029.

Oorspronkelijk stond het project bekend als het London Paramount Entertainment Resort, maar in juni 2017 werd bekend dat Paramount zich uit het project had teruggetrokken. Hierdoor werd het geplande complex omgedoopt tot kortweg London Resort. In juni 2019 verkreeg het London Resort echter de nodige licenties om attracties te mogen maken op basis van de films van Paramount Pictures.

 

Zes themagebieden:

Het London Resort zal 6 themagebieden krijgen. Dit zijn The Studios (een moderne zone geïnspireerd door blockbusterfilms), The Woods (een betoverd rijk beïnvloed door fabels en sprookjes), The Kingdom (zwaarden, tovenarij, draken en de Arthuriaanse legende), The Isles (reusachtige wezens, mythische beesten en indrukwekkende architectuur), The Jungle (oude ruïnes van een lang verloren gegane Meso-Amerikaanse beschaving) en The Starport (een sciencefiction, 23ste-eeuwse landingszone).

Op de laatst uitgebrachte concept-arts worden meer details over de themalanden en mogelijke plannen voor achtbanen, attracties en een kasteel onthuld. Als we de concept-arts mogen geloven komen er maar liefst 14 achtbanen te staan in het London Resort. Het gaat onder meer om een houten achtbaan, verschillende looping coasters, gelanceerde achtbanen, shuttle coasters en familieachtbanen.

Verder komt er ook een uitkijktoren, vrijevaltoren, log flume (ook wel boomstammetjes genoemd), twee reuzenraden, een spinning raft, Disk’O Coaster, piratenschip, rondvaartritje en verschillende indoorattracties.

 

Bron: kentonline