Nieuwe trein volop in aanbouw van Balagos Flying Flame in Hellendoorn

Het Nederlandse Avonturenpark Hellendoorn geeft haar iconische gele looping achtbaan Tornado deze winter een grondige opknapbeurt. De achtbaan zal vanaf dit seizoen onder de nieuwe naam Balagos Flying Flame door het leven gaan en krijgt een ander thema, kleurtje en een nieuw treintje.

 

Wie dit seizoen Avonturenpark Hellendoorn bezoekt zal een volledig vernieuwde Tornado kunnen ontdekken. Zowat alles aan de rollercoaster zal veranderen. De achtbaan ruilt zijn gele kleur in naar een rode kleur en krijgt de nieuwe naam Balagos – Flying Flame.

De belangrijkste verandering is de nieuwe trein. Een gloednieuwe trein met heupbeugels waar je meer vrijheid in hebt dan bij de klassieke schouderbeugels. De nieuwe trein wordt geleverd door het Duitse Sunkid Heege dat eerder ook al treinen leverde voor onder andere SpeedSnake FREE in Fort Fun en Cobra in Conny-Land. Ondertussen is de nieuwe trein volop in de maak.

 

Balagos – Flying Flame:

De nieuwe naam van de achtbaan is niet zomaar gekozen. Balagos is een meedogenloze rode draak. Hij wordt Flying Flame genoemd vanwege zijn gevreesde vuurspuwende duikvlucht. Door zijn enorme omvang en kracht zijn velen bevreesd voor Balagos. Zijn vuuradem is zo verwoestend dat alleen de dapperste avonturiers de Flying Flame durven te trotseren.

 

Tornado werd in 1990 gebouwd door de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma. De baan is 25 meter hoog, 460 meter lang en haalt een topsnelheid van 60 km/u. Twee identieke banen zijn vandaag de dag nog te vinden in het Noorse Tusenfryd (Loopen) en in het Japanse Tokyo SummerLand (Tornado).