Uitgelicht: Sky Rider – Skyline Park

De achtbaan Sky Rider in Skyline Park is een van de weinige achtbanen die de failliete fabrikant Caripro ooit bouwde. In tegenstelling tot andere exemplaren van deze bouwer zit je met vier in een bakje dat kan draaien.

 

 

Sky Rider is een beetje een unieke achtbaan in Skyline Park. Deze achtbaan werd gebouwd door de ondertussen failliete bouwer Caripro. Bij deze achtbaan vertrek je net als bij wijlen Vleermuis in Plopsaland De Panne met een verticale lift, om nadien een single rail parcours af te leggen. Speciaal en uniek is dat bij dit exemplaar men met vier personen tegelijk in een bakje kan stappen, dat ronddraait tijdens de rit.

Sky Rider is 20 meter hoog en heeft een lengte van 350 meter. Er wordt een snelheid bereikt van 50 km/h. De baan is van het type Gyroflyer, in tegenstelling tot Plopsaland De Panne, waar het ging om een Batflyer.