Eerste Robot Coaster volop in aanbouw bij Guangzhou Sunac Land

De Chinese pretparkketen Sunac Group, die alle pretparken van de Wanda Group overnam, gaat opnieuw groots uitpakken. Dit keer breiden ze het onlangs geopende pretpark Guangzhou Sunac Land uit met de allereerste Robot Coaster ter wereld.

 

Guangzhou Sunac Land in de Chinese provincie Guangdong pakt normaal gezien eind dit jaar uit met een gloednieuwe attractie. Het gaat om de allereerste Robot Coaster ter wereld dat een kruising wordt tussen een achtbaan en een darkride. Voor de attractie werken drie verschillende fabrikanten samen. De robotarm wordt gebouwd door de bekende robotbouwer Kuka en de rollercoaster zal gebouwd worden door achtbaanfabrikant Premier Rides. Tippett Studio zal de volledige mediaproductie voorzien voor de nieuwe multidimensionale theater darkride.

De Kuka Robot Coaster werd eind 2017 en begin 2018 al getest bij een fabrikant in Cincinnati in de Amerikaanse staat Ohio. Daar werd toen een testopstelling van 15 meter lang gebouwd. Ondertussen is de attractie volop in aanbouw in Guangzhou Sunac Land en zou, als alles goed loopt, geopend moeten worden tegen het einde van het jaar.

De Robot Coaster wordt gebaseerd op een bekend Chinees verhaal in combinatie met Monkey King. De rit van de attractie zal 4 minuten en 30 seconden duren en zal elementen bevatten van een darkride, rollercoaster en 5D theater. Dit allemaal gebaseerd op de 6DoF bewegingstechnologie.

De 6DoF technologie verwijst naar de 6 richtingenbewegingsvrijheid van een lichaam in een driedimensionale ruimte. In het bijzonder is het lichaam vrij om van positie te veranderen, voorwaarts / achterwaarts, omhoog / omlaag, links / rechts en translatie in drie loodrechte assen, gecombineerd met veranderingen in oriëntatie door rotatie om drie loodrechte assen, vaak aangeduid als gier (normale as), steek (zij-as) en rol (lengteas).

Guangzhou Sunac Land werd bedacht door de Chinese Wanda Group die onder leiding staat van Wang Jianlin, de voormalig rijkste man van Azië. Ondertussen werden alle pretparken van de Wanda Group verkocht aan de Sunac Group waardoor de naam van het pretpark, nog voor de opening in 2019, veranderde naar Guangzhou Sunac Land.

Guangzhou Sunac Land viel eerder al in de kijker met de opening van Dueling Dragons, een spectaculaire duellerende achtbaan van Intamin Amusement Rides waarbij een Inverted Coaster met een normale Sit Down Coaster in duel gaan. Wat de achtbaan nog meer speciaal maakt is dat een deel van het parcours beide tracks aan elkaar hangen. De Sit Down Coaster rijdt hier dan boven op de track en de Inverted Coaster rijdt aan de onderkant van de track. Dit was nog nooit eerder gezien in de pretparkwereld.

 

 

 Bronnen: Roller Coaster Dream